Dynaudio zvučnici - novo u Sonus Artu

Dynaudio zvučnici - novo u Sonus Artu

Dynaudio je jedno od onih audio imena koje na ovim prostorima gotovo da i ne treba posebnu najavu. Kao što Dynaudiu samom nisu bila potrebna desetljeća za postizanje statusa ikone vrhunskog audija kojeg je zavrijedio još u prvih deset godina svog postojanja, od sadašnjih trideset i devet.


Dynaudio je osnovan 1976. godine u Danskoj, već i prvi modeli pokazali su se kao pravo otkriće, elegantni, kvalitetni kabineti jednostavnog oblika krili su u sebi inovativne tehnologije. Dynaudio je jedan od prvih koji su u gradnju zvučnika uveli shvaćanje kako za dobar zvuk nije važan samo linearni frekvencijski odziv, već da su vremenske i dinamičke osobine jednako važne.

Dynaudiove zvučničke jedinice ubrzo su stekle brojne obožavatelje, ne samo kod ljubitelja glazbe, već i diljem industrije, pa tako mnoga high-end zvučnička imena diljem svijeta većinu svog uspjeha duguju upravo tome što su u svojim konstrukcijama koristili Dynaudio zvučničke jedinice. Danas su Dynaudio jedinice dostupne jedino u zvučnicima matične kuće. Vrhunac Dynaudiove rane ere je model Consequence, velebni zvučnici koje po specijalnoj narudžbi možete nabaviti još i danas u vidu Ultimate Edition verzije, više od trideset godina nakon pojavljivanja, što govori puno o kvaliteti i dugovječnosti principa konstruiranja i primjenjene tehnologije. Consequence je tako i jedan od najprodavanijih high-end zvučnika u audio povijesti.

Dynaudio je kroz svoju dugu povijest prošao kroz mnoge mijene i donio u svijet zvučnika brojneinovacije. Danas je u ponudi desetak serija hi-fi zvučnika, od svima dostupnih modela koje lakopokreću brojna popularna pojačala, preko najnovijih bežičnih zvučnika, sve do ultimativnih Evidence modela koji predstavljaju ono najbolje što današnja tehnologija može ponuditi. Osim toga Dynaudio proizvodi i vrhunske studijske monitore za profesionalnu uporabu, kao i zvučničke jedinice za velike proizvođače automobila.

Posjetite nas u Sonus Artu i poslušajte zašto Dynaudio ima legendarni status, pogotovo kad je riječ o ultra kompaktnim monitorima, pogotovo u kombinaciji s najnovijim bežičnim mogućnostima.