Bowers & Wilkins 800 Diamond

Bowers & Wilkins 800 Diamond

Availability: Raspoloživo samo u fizičkoj trgovini

Vrhunac kvalitete hi-fi zvučnika, najbolji zvučnik u seriji. Edited 09.03.2017.

82.500,00 kn 12 rata 6.875,00 kn na mjesec
(kom)
Nagradni bod/ovi Zaradit ćete 50 Bodova za recenziranje ovog proizvoda.
Opis

Detalji

Izbor mnogih studija za snimanje glazbe i obožavan od ozbiljnih hi-fi zaljubljenika, 800D je više od najboljeg zvučnika jedne serije, to je doista vrhunac u kvaliteti hi-fi zvučnika.

Osnivač tvrtke John Bowers vjerovao je kako bi savršeni zvučnik za uho trebao biti ono što komad savršeno prozirnog stakla predstavlja oku. Mora omogućiti nesmetani prolaz slike, u svakoj nijansi vjerne originalu. Ta vizija postala je Johnov cilj kojem je dao ime “true sound”.

“The best loudspeaker isn’t the one that gives the most, it’s the one that loses the least” – John Bowers

Svi modeli 800 Series Diamond imaju visokotonce od čistog sintetskog dijamanta. Ne postoji ništa što bi bilo prikladnije za reprodukciju visokih tonova. I najbolji glazbenici idu na audicije, pa je tako svaki 800D nakon sklapanja podvrgnut rigoroznim testovima koji ispituju svaki aspekt njegovih zvučnih osobina i pouzdanosti.

U tvornici Bower&Wilkinsa, u zapadnom Sussexu, U Engleskoj, state-of-the-art automatizirane proizvodne tehnologije prožimaju se s tradicionalnim majstorskim vještinama i ekspertnoj procjeni iskusnih stručnjaka. Izrada zvučnika kakav je 800D zahtjeva strpljenje, mirne ruke i zapanjujuću posvećenost detaljima.

Kako bi se formirao kabinet za 800D, 35 mm debela ploča sastavljena od laminiranog drveta preša se u jednu neprekinutu zakrivljenu školjku. Završni sloj od pravog furnira bira iz onoh 10% najboljih furnira koje je moguće nabaviti.

Osebujna glava zvučnika 800D u obliku suze napravljena je od marlana, kompozitnog materijala tvrdog poput granita. Svaka glava lakirana je u sedam slojeva, te ručno polirana sve dok ne postane glatka poput stakla.

Za svaki zvučnik vrijedi isto – što su njegove mehaničke osobine bolje, dakle one zvučničkih jedinica i kabineta, možemo se osloniti na jednostavniju konstrukciju elektroničke skretnice. U cijeloj seriji 800, skretnice koriste minimalan broj dijelova i najjednostavnije sklopove. Takva jednostavnost omogućuje korištenje komponenenata vrhunske kvalitete, individualno odabranih nakon opsežnih slušnih testova. U konačnici zadržavanje čistoće signala na tako visokoj razini rezultira vrlo otvorenim, realističnim zvukom.

U vodećim studijima, poput Abbey Road Studios u Londonu ili Skywalker Sound u Kaliforniji, glazba koju ćete uskoro čuti posvuda najprije se sluša upravo kroz 800D. Tonmajstori se svakodnevno oslanjaju na njihovu nenadmašenu točnost reprodukcije. Oni vrlo dobro znaju kako je ono što čuju u tonskoj režiji vjerna reprodukcija izvorne izvedbe te glazbe. Zato možete biti uvjereni kako vas niti jedan drugi zvučnik neće dovesti bliže onakvom zvuku glazbe kako ga je zamislio umjetnik. Samo pitajte ljude koji te umjetnike snimaju.

Abbey Road Studios je bez sumnje najpoznatiji tonski studio na svijetu, a velik dio glazbe koju volite snimljen je upravo tamo. Sve od osamdesetih naovamo to znači i da je ta glazba masterirana na Bowers & Wilkins zvučnicima serije 800.

Recenzije

Napišite vlastitu recenziju

Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Logirajte se ili registrirajte

Besplatna dostava!

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn.

Specifikacije

Opis
3-stazni basrefleks zvučnik

Zvučničke jedinice
1x ø25mm visokotonac s dijamantnom kupolom

1x ø150mm Kevlar ® FST™ srednjetonac
2x ø200mm Rohacell bas

Frekvencijski raspon
25Hz do 33kHz

Frekvencijski odziv
32Hz do 28kHz (+/-3dB od referentne osi)

Osjetljivost
90dB SPL (2.83Vrms / 1m)

Harmonička izobličenja
2. i 3. harmonici (90dB, 1m na osi)
<1 % 45Hz - 100kHz
<0.5% 80Hz - 100kHz

Nominalna impedancija (min.)
8Ω (min. 3.1Ω)

Preporučena snaga pojačala
50W - 1000W na 8Ω

Max. preporučena impedancija kabela
0.1Ω

Visina:
1180mm

Širina:
450mm

Dubina:
645mm

Masa
102kg

Izdvojene akcije

Google+ recenzije