Bowers & Wilkins 803 D3

Bowers & Wilkins 803 D3

Availability: Raspoloživo uz narudžbu!

Najkompaktniji B&W model sa srednjetonskom "glavom". Edited 13.07.2021.

65.000,00 kn 12 rata 5.416,67 kn na mjesec
(kom)
Nagradni bod/ovi Zaradit ćete 50 Bodova za recenziranje ovog proizvoda.
Opis

Detalji

803 D3 je elegantni samostojeći zvučnik, vrhunskog i osebujnog B&W dizajna, iznimno prirodnog i preciznog zvuka zahvaljujući kombinaciji dijamantnog visokotonca, Continuum srednjetonca u novoj glavi te Aerofoil bas jedinica.

Modeli sa srednjetonskom glavom imaju i novu tehnologiju kabineta, krivulja ljuske je sada postavljena na prednju stranu što ima nekoliko prednosti, popravlja disperziju zvuka, a omogućuje čvršće montiranje bas zvučničkih jedinica sprijeda i snažnije spajanje rubova sa stražnje strane. 

Jedna od osnovnih stvari stabilnosti cijelog zvučnika je sistem unutarnjeg ukrućenja. Čvrstoća i krutost kabineta izravno utječe na ispravnost karaktera glazbenih instrumenata i glasova. Učvršćenja kabineta serije 800 D3 razvijena su uz metode računalnog modeliranja, a napravljena su od debele šperploče s metalnim ojačanjima pa tako novi Matrix nudi ultimativne performanse ukrućenja. 

Inovativno masivno postolje je iznimno stabilan temelj za veće modele iz serije 800 D3. Novost su i šiljci koji su trajno smješteni u bazi, pa ih je putem ingenioznog tehničkog rješenja lako staviti u funkciju bez teškog manipuliranja kabinetom. 

Novi dijamantni visokotonac smješten je u kućište od punog komada aluminija. Takva inertna struktura osigurava izuzetno krutu platformu s koje visokotonac može emitirati kristalno čisti zvuk. Nevjerojatno lagan, a ujedno i nevjerojatno krut, Dijamant je ultimativni materijal za kupolu visokotonca. Kvaliteta visokih tonova na zvučnicima B&W 800 D3 serije je nešto najprirodnije što možete čuti.

Nova Continuum srednjetonska membrana reproducira vrhunsko srednjetonsko područje bez praktički bilo kakvih negativnih efekata tzv. loma membrane, pojave koja prati sve dinamičke zvučnike na rubovima njihovih radnih područja, a sve zbog toga jer Continuum omogućuje da su takve pojave daleko izvan radnog područja koje traži 804 D3.

Nova "turbinska glava" idealnog je oblika za disperziju zvuka iz srednjetonca izvana te gušenje stražnjeg vala iznutra. Unutrašnjost akustički mrtve masivne aluminijske konstrukcije dodatno je ućvršćena pregradama koje oblikom podsjećaju na lopatice turbine. 

Aerofoil membrane bas jedinica po prvi put donose varijabilnu debljinu membrane, što omogućuje veću čvrstoću na područjima membrane koja podnosi veća opterećenja. Kretanje membrane je tako još bliže idealnom klipnom gibanju a rezultat je dubok, čvrst i kao nikad do sada čist bas.

Recenzije

Napišite vlastitu recenziju

Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Logirajte se ili registrirajte

Besplatna dostava!

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn.

Specifikacije

Opis
3-stazni basrefleks zvučnik

Zvučničke jedinice
1x ø25mm visokotonac s dijamantnom kupolom

1x ø130mm Continuum® FST™ srednjetonac
2x ø180mm Aerofoil bas

Frekvencijski raspon
16Hz do 35kHz

Frekvencijski odziv
19Hz do 28kHz (+/-3dB od referentne osi)

Osjetljivost
90dB SPL (2.83Vrms / 1m)

Harmonička izobličenja
2. i 3. harmonici (90dB, 1m na osi)
<1 % 70Hz - 20kHz
<0.3% 100Hz - 20kHz

Nominalna impedancija (min.)
8Ω (min. 3Ω)

Preporučena snaga pojačala
50W - 500W na 8Ω

Max. preporučena impedancija kabela
0.1Ω

Visina:
1160mm

Širina:
334mm

Dubina:
498mm

Masa
65.5kg