Bowers & Wilkins CM9 S2 Zvučnik Satin White DEMO

Bowers & Wilkins CM9 S2 Zvučnik Satin White DEMO

Availability: Trenutno nije na zalihi

EOL PROIZVOD - VIŠE NEĆE DOLAZITI

Prvi zakon hi-fi fizike - nema velikog zvuka bez velikog zvučnika! CM9 ima sve... Edited 27.03.2020.

Stara cijena: Standardna cijena: 13.895,00 kn

Special Price 5.750,00 kn 12 rata 479,17 kn na mjesec

(kom)
Nagradni bod/ovi Zaradit ćete 50 Bodova za recenziranje ovog proizvoda.
Opis

Detalji

EISA AWARD WINNER

Novi model

CM9 zvučnici su namijenjeni zahtjevnim Hi-Fi i Home Theater sustavima te su i u novom izdanju ostali poveliki i teški. Problem je u zakonima fizike -  nema stvarno velikog zvuka bez velikog zvučnika!

Najveća novost kod novog modela je Decoupled Double Dome aluminium tweeter odnosno novi visokotonac koji je mehanički odvojen od kabineta a čime se spriječava loš utjecaj vibracija kućišta na reprodukciju drivera. Osim toga, visokotonac je sada zaštićen i akustički optimiziranom mrežicom.

Osim visokotonaca, na svim bas i srednjetonskim driverima su promjenjene skretnice (koriste se Mundorf Nova kondenzatori i bolje interno ožičenje).

Nova CM serija je i stilski redizajnirana.  Svi zvučnici su zadržali visokokvalitetne kabinete izrađene od pravog drva, po čemu je serija i poznata, ali sada su ti kabineti  stilski uglađeniji i suptilniji, a što je rezultiralo i poboljšanjem zvuka.

B&W CM9 tipični je predstavnik ovog segmenta zvučničkih sustava. I bio bi po svemu uobičajen trostazni samostojeći zvučnik kad u njega ne bi bila ugrađena vrhunska B&W tehnologija i napredna rješenja i iskustva stručnjaka ove legendarne britanske tvrtke. Osim po tradicionalno čvrstoj i krutoj konstrukciji kutije, CM 9 je poseban i po svojim tehnološki naprednim zvučničkim jedinicama koje porijeklo vuku neposredno iz prestižne serije 800.

Tako je za visoke tonove zadužena jedinica aluminijske kupolaste membrane s “Nautilus” tehnologijom. Za bas se koriste dvije jedinice promjera 165mm sa snažnim magnetskim sustavom i krutim membranama načinjenim od mješavine papira i kevlara, a za srednjetonsko područje brine se provjereni B&W-ov “adut” - 150 milimetarski žuti FST srednjetonac s krutim prigušnim ovjesom i optimiziranom košarom u čije se glavne osobine ubrajaju izuzetno mala izobličenja i vrlo širok frekvencijski odziv.

Zahvaljujući ciljanom dizajnu zvučničkih jedinica, pri čemu se karakteristike jedinica ugađaju upravo za zvučnički sustav kojem su namijenjne, skretnica je vrlo jednostavna. Jednostavna skretnica ima više prednosti. Manje komponenti na putu signala manje štetno utječe na zvuk, a s druge strane, moguće je u uvjetima ograničenog buđeta odabrati kvalitetnije komponente, pa su upravo takve “audiofilske” komponente i odabrane za skretnicu u CM 9.

Sav ovaj trud B&W-ovih konstruktora rezultirao je i impresivnim brojkama – frekvencijski raspon od 30Hz-50kHz (-6dB) i izobličenja manja od 1% pri glasnoći od 90dB u frekvencijskom rasponu od 90Hz-22kHz. 

Za više informacija preuzmite službenu Bowers & Wilkins CM9 S2 prezentaciju (PDF).

Recenzije (1)

Recenzije

Bowers & Wilkins CM9 S2 Test

German magazine Audio Test

Napišite vlastitu recenziju

Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Logirajte se ili registrirajte

Besplatna dostava!

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn.

Specifikacije

3-way system
25mm Decoupled Double Dome aluminium tweeter
Mundorf EVO capacitor
Nickel-plated terminal tray
150mm Kevlar FST midrange drive unit
2 x 165mm paper/Kevlar bass unit

Tip: stereo samostojeći zvučnici
Frekvencijsko područje (+/-3dB): 30 Hz - 50 kHz
Osjetljivost (2.83 V, 1 m): 89 dB
Nominalna impedanca: 8 Ohm
Frekvencija skretnice: 350 Hz, 4000 Hz
Preporučena snaga pojačala: 30 - 120 W na 8 Ohm
Dimenzije Š x V x D (samo kabinet): 200mm x 990mm x 300mm
Dimenzije Š x V x D (s postoljem): 320 mm x 1025mm x 370mm
Težina (neto): 26.6 kg

Google+ recenzije