Q Acoustics Q Concept 30 bookshelf zvučnici

Q Acoustics Q Concept 30 bookshelf zvučnici

Availability: Na zalihi

Concept 30 pruža vrhunske audio performanse. Edited 22.03.2022.

4.560,00 kn 12 rata 380,00 kn na mjesec
(kom)

* Obavezno popuniti

Nagradni bod/ovi Zaradit ćete 50 Bodova za recenziranje ovog proizvoda.
ILI
Opis

Detalji

Bez umjetnih boja

Svaki element akustične inovacije sadržan u Conceptu 30 usmjeren je na dizajniranje najtišeg mogućeg ormarića. Zvučnici na koje ne utječu unutarnje i vanjske rezonancije te daju fokusiranu stereo sliku, točan zvuk i proširenu holografsku zvučnu pozornicu za oponašanje izvedbe uživo u Vašem domu.

Kontrolirana snaga

Dizajnirani kao sastavni dio mehaničke strukture kućišta, 5-inčni mid/bas i 0,9-inčni visokotonci su novi, prizemljeni dizajn napravljen posebno za Concept 30, 50 i 90 zvučnike. Pogonske jedinice su pričvršćene na iznimno čvrstu aluminijsku pregradu od 3 mm prije nego što se ugrade u ormar - što daje ispravnu akustičnu brtvu, prigušuje vibracije i minimizira strukturno spajanje.

S druge strane, visokotonac je hermetički zatvoren i mehanički izoliran (plutajući) od pregrade, što znači manje izobličenje i nižu točku križanja za besprijekornu integraciju kroz područje skretnice. Na 30,5 mm, veća zvučna zavojnica za srednje/basove povećava snagu motora što rezultira 50% povećanjem snage u odnosu na usporedivi driver s glasovnom zavojnicom od 25,4 mm.

Konačno, sam crossover je montiran na izolacijsku bazu, čuvajući ga od zvučnih vibracija i daleko od elektromagnetskog utjecaja samih drivera.

Elegantan dizajn

S istim sofisticiranim dizajnerskim linijama i zadivljujućim, vrhunskim završnim slojem visokog sjaja kao vrhunski modeli 300 i 500, nova serija zadržava prepoznatljivu aluminijsku prednju pregradu koja je originalne Concept zvučnike učinila tako kultnim. Concept 30 dolazi u tri upečatljiva laka: crnom, srebrnom i bijelom.

Gelcore™ tehnologija

Predstavljena u originalnom Concept zvučniku, Gelcore™  konstrukcija kućišta je dizajnirana da minimizira visokofrekventnu buku. Jedinstven dizajn koji se sastoji od gela koji se ne veže između dva pojedinačna sloja, ovaj posebno razvijen način spajanja  slojeva raspršuje visokofrekventne vibracije, koje stvaraju driver, u toplinu kako bi održao fokusiranu audio izvedbu.

Izolacijski sustav ovjesa

Varijacija iznimno učinkovitog principa 'izolacijske baze' prvi put viđena na Conceptu 300 znači da Concept 30 ima sustav ovjesa u obliku opružne osnovne ploče. Dvije ploče su razdvojene ovjesnim 'sferama' koje učinkovito izoliraju kućište od smetnji vanjskih vibracija, osiguravajući čvršću stereo sliku, a ujedno i veću dubinu.

P2P™ (Point to Point™) tehnologija

Kako bi kućište bilo što čvršće, koristi se P2P™ (Point to Point™) unutarnje učvršćenje. Prvi put predstavljeno u Conceptu 500, pojačanje je ugrađeno u unutarnja područja kućišta osjetljiva na niskofrekventne reverberacije. 

Koristeći analizu konačnih elemenata i lasersku interferometriju za ispitivanje performansi kućišta do mikroskopske razine, P2P™ učvršćenje je primijenjeno na kabinet zvučnika.

Implementirajući ovu najsuvremeniju tehnologiju, Q Acoustics je uspio identificirati i primijeniti učvršćivanje samo na precizne točke ormarića koje zahtijevaju dodatnu podršku i neželjena energija se raspršuje, a ne prenosi po cijelom ormariću.

Bi-Wire terminali

Svi modeli iz serije Concept imaju Bi-Wire terminale na stražnjoj strani ormarića. To znači da se pomoću kompatibilnog kabela zvučnika mogu voditi dva para kabela od vašeg izvora napajanja (pojačala) do zvučnika. Jedan set kabela prenosi visokofrekventne signale, dok drugi par prenosi srednje/niske frekvencije. Prednost odvajanja ovih frekvencija putem bi-wiringa je dvostruka: intermodulacijska distorzija uzrokovana interakcijama između visokih i niskih frekvencija koje putuju niz kabel može se svesti na minimum, a rezultat je primjetno poboljšanje jasnoće srednjeg raspona.

Video (1)

Video

Recenzije

Napišite vlastitu recenziju

Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Logirajte se ili registrirajte

Besplatna dostava!

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn.

Specifikacije

Bas jedinica: 1 x 125 mm (5,0 in)

Treble jedinica: 1 x 25 mm (0,9 in)

Frekvencijski odziv: (-6dB) 54 Hz - 30 kHz

Nominalna impedancija: 6 Ω

Minimalna impedancija: 3,9 Ω

Osjetljivost (2,83V na 1kHz): 87 dB/w/m

Preporučena snaga pojačala: 25-100 W

Frekvencija skretnice: 2,4 kHz

Distorzija (120Hz - 20kHz, @2,83Vrms): <0,2%

Dimenzije (po zvučniku / VxŠxD) 284 x 180 x 319 mm

Težina (po zvučniku) 7,9 kg