NOVO: Audio Technica zvučnice najbliže rezaču ploča!

NOVO: Audio Technica zvučnice najbliže rezaču ploča!

Početkom ove godine Audio Technica je predstavila novu VM seriju MM zvučnica. Razlog za uvođenje nove serije ne događa se često, pa je uz nekoliko suvremenih poboljšanja, veliki korak naprijed patentirano rješenje dvostrukog magneta u obliku slova V.

Ideja iza ovakvog rješenja leži u tome što rezači ploča također imaju magnete u istom V rasporedu. To je optimalni položaj magneta u odnosu na zidove brazde koju rezač urezuje u matricu.

 

05-graf

 

Zvučnice VM serije time dobivaju izvrsnu separaciju kanala, stereo sliku, frekvencijski raspon i praćenje brazde. Interno ožičenje u svim zvučnicama je 6N-OFC što osigurava vrhunsku rezoluciju i detalje.

 

03-vmog

 

Devet modela u ovoj seriji koristi tri tipa tijela zvučnica te 7 različitih igala. Ponuda omogućava optimalnu reprodukciju svih modernih stereo i mono, te vintage šelak ploča na 78 okretaja. Mnogi audiofili koriste razne zvučnice, ili jednu zvučnicu s raznim iglama ne bi li ponekad izvukli još neki sitan ali presudan postotak kvalitete više za omiljenu ploču.

Tijela su odvojena u serije s nazivima 700, 600 i 500, a svaka može koristiti jedan od sljedećih tipova igala - special line contact, eliptičnu i okruglu iglu.

 

07-vm760_

 

Serija 700 konstruirana je tako da postigne najviše moguće domete za MM zvučnicu. Svaki model ove serije ima kućište od lijevanog aluminija koje unutarnje vibracije svodi na minimum i daje dodatnu zaštitu od neželjenog zračenja. Modeli su VM760SLC s Nude Line Contact iglom na kvadratnoj stapki, VM750SH sa Shibata iglom, te VM740ML s Audio Technica ekskluzivnim MicroLine® oblikom igle.

 

06-audiotechnica-vmcartridges

 

Serija 500 ima visoke audio kvalitete s odličnim odnosom kvalitete i cijene. Sve zvučnice iz ove serije smještene su u kućište od specijalnog uskopojasnog polimera te imaju još neke detalje koje ovoj seriji daju najbolje performanse u svojim cjenovnim razredima. Model VM540ML dolazi s MicroLine® iglom, VM530EN s Nude eliptičnom, VM520EB s eliptičnom lijepljenom, te VM510 s okruglom lijepljenom iglom.

 

02-vm-line

 

Zvučnice VM610MONO i VM670SP u seriji 600 specijalno su izrađene za optimalnu reprodukciju modernih mono, te starijih mono ploča na 78 okretaja. U oba modela su lijevi i desni kanal interno spojeni kako bi se smanjio šum ploče, koji se primarno stvara u vertikalnom pomaku igle. Rezultat je potpuno jednak signal na oba kanala ako se ploča reproducira na stereo sistemu. Obje zvučnice imaju lijepljene okrugle igle, no VM610MONO je za modernije ploče, a VM670SP samo za ploče na 78 okretaja.

 

01-vm540ml_h_1_sq

 

Predstavljanjem nove serije Audio Technica prestaje nuditi MM modele AT100, AT120EB, AT440MLb i AT150SA. Popularna zvučnica AT95 iz početnog ranga MM zvučnica ostaje u ponudi.

Save