Audio Technica najavljuje: Gramofon AT-LP3!

Audio Technica najavljuje: Gramofon AT-LP3!

Audio Technica je novoj generaciji audio entuzijasta i ljubitelja vinila ponudila još jedan korak prema dobrom zvuku u vidu novog gramofona AT-LP3. Ovaj remenom pogonjeni gramofon odlična je nadogradnja u odnosu na početne modele poput AT-LP60.

 

U odnosu na početne kategorije gramofona, unaprijeđeni su svi segmenti, kućište, pogon, tanjur, a najznačajnije od svega ručica koja omogućuje podešavanje gazne sile i anti-skatinga. To je ravna ručica s vertikalnim i horizontalnim kugličnim ležajem i hidrauličnim liftom.

Točno podešena ručica i neoštećena igla nužni su uvjeti da LP ploče ostanu očuvane i dobrog zvuka kroz dugogodišnje slušanje. Priložena je MM zvučnica AT91R s aluminijskim kantileverom, a upgrade zvučnice je lako izvesti jer se montira na univerzalni headshell HS3. Kuriozitet je da ugrađeno phono pretpojačalo podržava MM, ali i MC zvučnice, što je možda i jedinstveni slučaj u svijetu gramofona s ugrađenim phono pretpojačalima.

Po uzoru na bolje AT modele, AT-LP3 ima prigušenja u kućištu koja smanjuju rezonancije, a lijevani aluminijski tanjur ima 4.5mm visok gumeni mat koji efikasno guši vibracije ploče.

AT LP3 u rukovanju nudi potpunu automatiku, što znači da će gramofon sam pronaći prvu brazdu, a također nećete morati brinuti jeste li ostavili iglu u brazdi i nakon što je odsvirana cijela strana ploče. Ručica će se podići i vratiti na oslonac. Uz lakoću uporabe, AT-LP3 je zanimljivog izgleda, lako se uklapa u stambene interijere, na tragu vrlo popularnog i nagrađivanog modela AT-LP5.

Vinil je uvijek IN, zar ne?