A&ultima SP1000: Predvodnik svih prijenosnih media playera!

A&ultima SP1000: Predvodnik svih prijenosnih media playera!

IRIVER, matična tvrtka Astell & Kern-a najavila je u svibnju 2017. godine novi high-end audio uređaj pod nazivom A&ultima SP1000. SP1000 je prvi model u novoj liniji tvrtke Astell & Kern koja se sastoji od upotrebe najnovije tehnologije i vrhunskih audio značajki dostupnih u prijenosnom uređaju.

Izvršni direktor IRIVER-a James Lee izjavio je kako Astell & Kern uvijek nastoji pružiti najveće i najnovije glazbeno iskustvo svojim klijentima: “Lansiranjem A&ultima SP1000 stvorili smo pravi vrhunski audio uređaj koji ljubiteljima glazbe pruža najbolji mogući doživljaj slušanja.”

Kao i njegov prethodnik, nudi podršku za sve high-res audio formate  (WAV, FLAC, WMA, ALAC, APE, AAC, DSF, itd.) sa maksimalnom rezolucijom 32bit/384kHz za PCM datoteke i reprodukciju DSD zapisa do 11.2 Mhz.

vijesti-sp1000-04-1

A&ultima SP1000 ima novi, nadograđeni DAC čipset japanskog Asahi Kasei i novi, brži octa-core procesor kako bi slušateljima pružio vrhunski doživljaj zvuka. Odvojeni DAC posvećen je svakom nezavisnom lijevom i desnom audio kanalu, stvarajući tako bolju zvučnu sliku, a pritom i služi kao vrhunski dodatak svakom uređaju. Uz dodatak octa-core procesora, A&ultima SP1000 u stanju je obraditi digitalnu audio reprodukciju bez odgađanja ili ugrožavanja zvuka.

Operativni sustav je baziran na Androidu, što znači da će korisnici mac uređaja morati skinuti Android aplikaciju za prijenos podataka prije same upotrebe. Napredne audio tehnologije i obrada signala tvrtke Astell & Kern korišteni u izradi ovog uređaja donose više snage s minimalnim izobličenjima. Ovim uređajem je također uvelike poboljšano iskustvo korisnika. 5-inčni zaslon visoke razlučivosti opremljen dizajnom bez obruba, omogućuje više prostora na zaslonu za prikaz reprodukcije glazbe i informacija o uređaju.

vijesti-sp1000-05-1

Također, jedna od novosti je redizajnirano sučelje koje je, u odnosu na prijašnji model znatno izmjenjeno (zaslon od 5 inča, dok je raniji model AK380 imao 4 inča). Zaslon se kontrolira putem swipe-down tehnologije te je na taj način omogućen pristup wi-fiu, bluetoothu, eksternom disku i EQ-u. Također aplikacija uređaja sadrži integrirane streaming servise kao što su Tidal i Groovers. Kapacitet mu je 256 GB interne memorije uz dodatni SD utor za eksternu memorijsku karticu. USB tip C 3.0 omogućava prijenos podataka dva puta brže od ostalih uređaja Astell & Kern-a te duplo brže punjenje.

Inspiracija za dizajn ovog uređaja temelji se na dragocjenom kamenju koje se sitno izrezuje i polira do savršenstva. Novi višenamjenski kotačić više ne služi samo za podešavanje glasnoće, kao na ranijem modelu,  nego i za uključivanje i isključivanje LCD zaslona, kao i samog uređaja. A&ultima SP1000 bit će dostupan u verziji od nehrđajućeg čelika i bakra.

SP1000 je označen kao proizvod koji predstavlja pravi VR uređaj za vaše uši te će u kombinaciji sa high-end modelima slušalica kao što su Audeze EL-8 i Bowers & Wilkins P9 zvuk dobiti potpuno drugu dimenziju.

Uređaj je dostupan na sljedećem linku:

https://sonusart.hr/a-ultima-sp-1000.html