Menu Toggle navigation

Bowers & Wilkins PX - Slušalice nove generacije

Bowers & Wilkins PX - Slušalice nove generacije

Britanska tvrtka Bowers & Wilkins, specijalizirana za zvučnike te poznata po svojim visokokvalitetnim audio proizvodima, lansira prve bežične slušalice s komponentom „noise cancelling“. Slušalice nove generacije objedinjuju najbolje performanse zvuka s revolucionarnim korisničkim iskustvom i aptX HD Bluetooth streamingom.

Osim što pružaju kvalitetu zvuka na najvišoj razini, PX slušalice pametno reagiraju na ponašanje korisnika, sa svrhom neometanog intuitivnog doživljaja slušanja. Ove slušalice odražavaju beskompromisni pristup tvrtke Bowers & Wilkins akustičnoj izvedbi, a svi elementi dizajna slušalica usmjereni su na optimiziranje kvalitete zvuka.

Njihove pogonske jedinice izvedene su iz referentne kvalitete P9 slušalica i imaju isti kutni dizajn za uvjerljiviji zvuk. Inovativno postavljanje pretvarača rezultira prirodnijim iskustvom slušanja i znatno poboljšanim stereo izvedbama.

Komponenta „noise cancelling“ poboljšana je kako bi se postigla optimalna izolacija bez „drobljenja“ glazbe – proces koji je zahtijevao na tisuće sati testiranja i razvoja. Također, slušalice koriste najnoviju aptX HD Bluetooth tehnologiju koja podržava 24-bitnu razlučivost do 48 kHz i nude puni digitalni zvuk putem USB veze.

Daljnje poboljšanje zvukovnog iskustva postiže se uzorkovanjem i obradom zvuka pri 768 kHz-a, čime se postiže najbolja moguća kvaliteta zvuka. Osim nenadmašne izvedbe, možda najznačajniji aspekt PX slušalica je iskustvo korisnika. Ovo su prve pametne slušalice tvrtke Bowers & Wilkins s ugrađenim senzorima, koji slušateljima omogućuju kontrolu glazbe na način koji se čini potpuno intuitivnim.

vijesti-bowers-px-05

Slušalice rade na način da pametno reagiraju na prirodno ponašanje korisnika. Čim se podignu, odmah se uključuju i automatski počinju reproducirati glazbu. Spuštanjem se prebacuju na stand-by način. Slušalice se podignu ili objese oko vrata i automatski pauziraju glazbu te nastavljaju s reprodukcijom kad korisnik opet bude spreman za slušanje. Baterija iz vodeće klase omogućuje 22 sata reprodukcije u bežičnoj komponenti „noise cancelling“, ili 33 sata u žičanoj verziji iste komponente.

Voditelj odjela slušalica u Bowers & Wilkinsu  Alexander Van Der Heijden  izjavio je da su u Bowers & Wilkinsu uvijek vjerovali da je posao akustične tehnologije da se “makne s puta”, dopuštajući glazbi da zauzme “središnju pozornicu”, a PX slušalice ovaj princip podižu na još veću razinu: “Stvorili smo ne samo najbolje zvukove za otklanjanje buke koje ste ikada čuli, nego i tako pametno dizajnirane slušalice i toliko osjetljive, da biste gotovo mogli zaboraviti da ih uopće nosite.”

Kako bi osigurali optimalan doživljaj slušanja u različitim okruženjima, PX slušalice imaju tri prilagodljiva načina komponente „noise cancelling“, koje korisnici odabiru putem prilagođene aplikacije: „gradski način“ dozvoljava buku prometa kako biste mogli sigurno prelaziti cestu, „uredski način“ dozvoljava zvuk glasova, pa možete čuti kolege kad vam se obraćaju, „zračni način“ u potpunosti oslobađa buku motora zrakoplova. Aplikacija također omogućuje ažuriranje firmware-a. Omogućeno je dodavanje novih firmware-a, a značajke performansa su poboljšane jer postaju dostupne putem prilagođene aplikacije.

 

vijesti-bowers-px-06

Dizajn PX slušalica prati tradiciju tvrtke Bowers & Wilkins u korištenju samo visokokvalitetnih materijala, nudeći izuzetan i suvremen izgled. Imaju ergonomski dizajnirane eliptične jastučiće za uši koji pružaju vrhunsku udobnost i najbolji mogući akustični pečat. Dostupne su u Space Grey sivoj boji i Soft Gold zlatnoj s oštrim aluminijskim završetkom.