B&W CM10 flagship model

B&W CM10 flagship model

CM10 je novi flagship model iz CM serije.  Vrhunski visokotonac promijenio je dizajn, a uz nove tehnologije FST srednjetonskih i bas jedinica njegove zvučne performanse ostavit će vas bez daha.

Bowers Wilkins _CM10_Wenge _Grille _off _copy __Kopiraj_Prva novost u tehnološkom smislu je očita – CM10 je prvi model iz CM serije čiji visokotonac se nalazi u zasebnom kućištu, što je zaštitno obilježje top-range B&W 800 Diamond serije. Izolacija visokotonca na ovaj način omogućila je kreiranje šire glazbene slike i stvaranje prirodnijeg i prostornijeg zvuka.

Kupola visokotonca je također novost u CM seriji. Novi dizajn je baziran na karbonskim visokotoncima koji se nalaze u B&W PM1 zvučnicima, no u novom CM10 modelu baza je pojačana s dva sloja aluminija. To rezultira ojačanjem cijele strukture te najboljim performansama u CM seriji ikad.

Osim toga, novi CM10 ima 50 % veći volumen basa nego CM9, te sadrži čak 3 bas jedinice umjesto dvije. Također, bas je povećane osjetljivosti i nešto nižih frekvencija od onoga u CM9.

FST srednjetonac  je po prvi puta u CM seriji izdvojen iz ostatka kabineta, što čini poziciju samih zvučnika manje očitom za slušatelja. Pomak srednjetonske jedinice bliže vrhu ima slične posljedice kao i pozicioniranje visokotonca u zasebno kućište – povećava disperziju zvuka i povećava osjećaj prozračnosti.

Kumulativni efekt svih ovih poboljšanja je prošireni bas, bolja zvučna slika i niža distorzija zvuka.

Novi CM10 dolazi u čak dva „real wood“ finiša, te u klasičnim Black Gloss i Satin White verzijama, a bit će raspoloživ za narudžbu u rujnu. Cijena za par zvučnika će biti 27 400 kn.

BW_CM10_a