Classe je predstavio novu seriju svojih high-end Hi-Fi komponenti  - Sigma serija donosi novi 7.1 AV procesor Sigma SSP i dva pojačala snage Sigma AMP2 i Sigma AMP5 koji nude 2x200 W odnosno 5x200 W snage na 8 ohma.

"High-end uređaji odlikuju se velikom strasti i tehničkoj znatiželji svojih proizvođača. Ne radi se samo o natjecanju u izradi skupih uređaja, kao što neki misle." - tvrdi Dave Nauber, predsjednik Classea. Gospodin Nauber u intervjuu za hi-fi magazin audoholics.com ističe pripadanje B&W (Bowers & Wilkins) grupaciji kao veliku prednost Classea, koja im dopušta izradu visokokvalitetnih uređaja po (relativno) pristupačnim cijenama, što je rijetko slučaj u ovoj klasi uređaja. Iako Sigma spada u tzv. entry level kategoriju (po standardima Classea odnosno high-end uređaja), njihov cilj je bio proizvesti proizvod visokih performansi po konkurentnoj cijeni. A u tome su, po našem mišljenju, itekako uspjeli.

SIGMA SSP - surround sound preamp/processor

Optimiziran kao stereo pretpojačalo, uz mogućnost HDMI switchinga i aktivaciju multikanalne 7.1 reprodukcije visoke klase, Sigma SSP cilja na korisnike koji svoj sistem za kućno kino žele koristiti i kao glazbeni (stereo ili multikanalni) sistem. Sklopovlje je dizajnirano po uzoru na referentnu Delta seriju (CP-800), što mu osigurava vrhunske performanse i na području stereo zvuka. Štoviše, Sigma SSP će nadmašiti većinu stereo pretpojačala u kombinaciji s eksternim DAC-ovima, a uz to nudi i dekodiranje zvučnih kino formata uključujući Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio.
1 SSP Sigma
SSP procesor omogućuje iznimno kvalitetnu stereo reprodukciju jer je optimiziran kao stereo pretpojačalo.
Procesor nudi mrežne opcije za bežični streaming glazbe (Airplay & DLNA) uz povezivanje na mrežu putem Ethernet veze, ali i širok raspon opcija za povezivanje s različitim izvorima: *osam HDMI ulaza *prednji i zadnji USB ulaz * optički (2x) i koaksijalni ulazi (2x) *analog audio ulazi (balansirani i nebalansirani) Za sve izvore moguće je aktivirati DSP (Digital Signal processing) tehnologiju te podesiti tonske kontrole s opcijom optimizacije zvučnika po prostoriji. Za više informacija preuzmite prezentaciju Sigma SSP procesora u PDF-u. SIGMA SSP će biti raspoloživa u siječnju po cijeni od 38 500 kn.

SIGMA AMP2 & AMP5 - amplifiers

Iznimna snaga, upakirana u relativno malo i energetski efikasno kućište, glavna je odlika novih Sigma pojačala.  Izravni su nasljednici hvaljene Delta serije (CA-D200), što znači da AMP2 posjeduje potpuno isto sklopovlje i pojačalo kao što ima CA-D200, samo upakirano u drugo kućište. AMP5 također posjeduje iste komponente, uz potrebne prilagodbe za petokanalnu konfiguraciju. Baza ovih pojačala je tzv. "switching tehnologija", koja omogućuje rad pojačala uz 90 postotnu efikasnost. Rezultat toga je dinamičnost niskih frekvencija, te raspon i kontrola koji će osigurati vrhunske performanse i prilikom najzahtjevnijih dionica. Oba pojačala koriste istinsku digitalnu arhitekturu, koja u kombinaciji s DSP tehnologijama uspješno riješava problem većine pojačala iz D klase - tzv. dead-band-time odnosno distorziju koja nastaje u trenutku kada su suprotni polovi pojačala ostavljeni bez napona.

AMP2 - 26 950 kn

AMP5 - 38 500 kn

Classe AMP2 Sigma Classe AMP5 Sigma AMP2 i AMP5 nude impresivnih 200W snage pri 8 ohma na dva odnosno pet kanala, te uz sve navedene kvalitete izlaze na tržište kao referentni modeli koji će pokazati impresivan napredak tehnologije pojačala D klase. Za više informacija preuzmite prezentaciju Sigma AMP pojačala u PDF-u. Svi uređaji iz Sigme serije će biti raspoloživi u siječnju.