Menu Toggle navigation

Dani'el - Electro pop zvijezda u Sonus Artu

Dani'el - Electro pop zvijezda u Sonus Artu

Ove jeseni u Sonus Artu ćemo dočekati petak 13. uz prvo preslušavanje (prerelease party) novog albuma najveće domaće electro-pop zvijezde  - upoznajte Dani’ela, koji nam se nakon prošlogodišnjeg snimanja spota u Sonus Artu, vraća s novim albumom koji će predstaviti u našem salonu.

Novi album pod nazivom „The Book“ izdaje njemački Conzoom Records, a izlazi 18. listopada.

Tko je Dani'el u 5 riječi ili manje?

Glazbenik, profesor, kantautor, producent, sanjar

Koji su ti glazbeni uzori odnosno što možemo očekivati ako dosad nismo čuli tvoju glazbu?

Možete očekivati novi konceptualni album s jedanaest pjesama različitih stilova dance glazbe - od synth, electro popa, EDM pa čak i industrial. Uglavnom mračni ali optimistični tekstovi, melankolična glazba osamdesetih sa suvremenom produkcijom.

CD izdaje prestižni Conzoom Records, a sadrži i dvije bonus pjesme te download 20 minutnog dokumentarca ‘Behind The Scenes - Track by Track’ kojeg ćemo imati prilike premijerno vidjeti u Sonus artu.

A glazbeni uzori…ima ih više; od Depeche Mode odnosno Martin L. Gorea, Duran Duran, pa do novijih izvođača poput Jamie Woona, John Granta...

Čuli smo da će novi album izaći i na vinilu...

Gdje ste to čuli? :D

A eto, dobar glas daleko se čuje... ;) Nego reci nam kakva je, po tvom mišljenju, electro-pop scena u Hrvatskoj? Jesi li više prihvaćen od domaće ili strane publike, odnosno u kojim zemljama te shvaćaju „najozbiljnije“?

U Hrvatskoj je electropop, synthpop scena slaba i gotovo nikakva. Osobno, ne slušam hrvatsku glazbu ali mislim da jako zaostajemo u produkciji pa tako i u trendovima koji su zastupljeni na svjetskim tržištima. Od strane publike dobivam puno veći feedback, i to je jedan od razloga zašto sam počeo pjevati na engleskom.

Kod nas electropop scena nije mainstream, za razliku od zemalja poput Njemačke, Švedske, Francuske, općenito sjevernih zemalja u Europi, pa Rusije, Meksika itd...

Prije 2 godine ušao si u MTV TOP 20 listu... Je li to tvoj najveći uspjeh u karijeri?

Veći je uspjeh bio ulazak u TOP 15 na electronic chartu u Njemačkoj s odličnim kritikama u Njemačkoj i Švedskoj sa singlom ‘Safe’. Na konzervatoriju mode u Parizu,  video spot ‘Sorry’ osvojio je titulu jednog od boljih spotova koji spaja modu, glazbu i umjetnost. Spot u suradnji s DJ Osenkarom za pjesmu ‘Music’ doživio je premijeru u Rusiji na KMC radiju i odmah potom završio na raznim ruskim i poljskim ilegalnim downloadima. Billboard, Spin samo su neki od glazbenih sajtova koji su promovirali spot. U desetom mjesecu izlazi album prvijenac i to je trenutno za mene najveći uspjeh. Idem korak po korak i sve je to ‘learning process’. Od pisanja tekstova i stvaranja glazbe do produkcije itd.

Budući da već godinama uspješno gradiš muzičku karijeru u RH, a dobro je poznato da je prodaja nosača zvuka „u banani“, reci nam iskreno može li se u Hrvatskoj živjeti od glazbe i kako? Može li se možda nešto zaraditi i putem internetskih kanala?

Apsolutno. Trendovi se mijenjaju i treba ih svakako pratiti. Više nije bitna samo pjesma, potreban je i video te velika promocija. Zarada više nije samo na kupnji pjesme, već i na kliku, da li je to YouTube, SoundCloud ili neki drugi kanal.  Poželjno je za glazbenika da je na svim servisima. VEVO je preuzeo značajnu ulogu u promociji video spotova. I ako se ne varam, mislim da sam jedan od rijetkih u Hrvatskoj pa čak i na Balkanu koji ima svoj službeni VEVO kanal. Imam svoj label ‘Dita Entertainment’ i već sam nekim hrvatskim a i stranim izvođačima pomogao u toj ‘digitalnoj’ eri.

Koji su ti planovi za budućnost? Planiraš li ostati „gospon profesor“ ili ćeš se više posvetiti svojoj glazbenoj karijeri?

S obzirom da sam zavrsio Muzičku akademiju, profesorsku karijeru također smatram  glazbenom karijerom. Bavim se i glazbenom i video produkcijom ali trenutno razmišljam o albumu, promociji albuma. Počeo sam raditi na pjesmama za drugi album i sigurno neću stati jer po meni ono najbitnije je da volim to što radim, a to mi ne može ništa zamijeniti. Sve što će se desiti je samo nadogradnja na sve ovo što radim.

Spremaju li se uskoro nekakvi koncerti, ili se „štediš“ isključivo za party u Sonus Art-u? :)

Bitno je naglasiti da je ovo prerelease party albuma u Sonus Artu, a kad album izađe, počet ću s koncertnim promocijama o čemu će javnost biti obaviještena putem mojeg web sajta i društvenih mreža.

Daniel Event

ZA SVE FANOVE DANI'ELA

Više informacija o Danijelu Majcenu i njegovoj karijeri možete saznati na njegovoj internet straniciFacebooku ili na Twitteru, a ukoliko želite osvojiti njegov novi album budite brzi i prijavite se na "Dani'el - Petak 13. party" event na Facebooku ili na Twitteru!

SONUS ART EVENTS: