Definitive Technology predstavlja nove subwoofere visokih performansi iz serije Descend

Definitive Technology predstavlja nove subwoofere visokih performansi iz serije Descend

Najnoviji 8 i 12-inčni subwooferi koriste novu tehnologiju i dizajn kabineta kako bi pružili dublje i moćnije baseve.

Descend serija sastoji se od dva modela subwoofera visokih performansi, DN8 i DN12 koji mogu proizvesti učinkovitiji, dinamičniji i produženiji bas od konkurentskih subwoofera iste ili slične veličine. Serija također sadrži najnoviju tehnologiju tvrtke Definitive Technology pod nazivom 3XR Architecture koja koristi simetrični niz dvostrukih radijatora kako bi utrostručila površinu za stvaranje baseva koja se nalazi u tradicionalnom prijenosnom subwooferu.

definitive technology subwoofers dn8 dn12 Definitive Technology subwoofers DN8 & DN12

3XR Architecture generira dublje baseve i više izlazne razine iz manjeg formata subwoofera zahvaljujući jedinstvenom dizajnu dva radijatora koji su iste veličine kao i woofer. S obzirom da se spomenuti vlastiti Definitive Technology dizajn ne oslanja na konvencionalne bas priključke, subwooferi serije Descend ne proizvode „usitnjavanje“ zvuka ni ostala izobličenja koja najčešće prate ovakve prijenosne modele.

Svaki od modela također ima prilagođeno pojačanje za pružanje beskompromisnih baseva u usporedbi sa subwooferima slične veličine. I jedan i drugi će se lako uklopiti u svaki sustav, a dostupni su u predivno izrađenim nerezonantnim kabinetima (ormarićima) sa završnim obradama u verzijama Midnight Black (DN8 i DN12) i Glacier White (DN8).

definitive technology dn8 glacier white Definitive Technology DN8 Glacier White

Definitive Technology Descend DN12

definitive technology dn12 midnight black Definitive Technology D12 Midnight Black

12-inčni subwoofer visokih performansi dizajniran za referentne glazbene sustave i aplikacije za kućna kina. Pokreće ga posebno izrađeno Definitive Technology  Class H pojačalo od 1500 W koje bez napora rukuje i prijelaznim vrhovima i super niskim bas proširenjima do 25 Hz. Kako bi se postigla glatka i precizna reprodukcija sadržaja s najdubljim basevima, 3XR Architecture uparuje prilagođene upravljačke programe s dvostrukim nizom radijatora iste veličine.

Još jedna Definitive Technology inovacija koju sadrži ovaj subwoofer je Intelligent Phase Control koja pruža punih 360 stupnjeva fazne prilagodbe. Za bolje usklađivanje faza većina subwoofera nudi ili prebacivanje polariteta između nule i 180 stupnjeva ili svepropusni filter koji može uzrokovati razmazivanje. Inteligentna fazna kontrola (Intelligent Phase Control) s druge strane, omogućava slušateljima dodatno podešavanje faza subwoofera kombinirajući najbolje elemente preklopnika polariteta, ali s većom granulacijom, zajedno sa svepropusnim filterom istodobno automatski poravnavajući podešavanje faze s niskopropusnim filterom kako bi se omogućila najpreciznija podrška čitavog audio sustava.

defintive technology dn12 midnight black Definitive Technology DN12 Midnight Black

Kako bi se osigurale dugotrajne performanse, DN12 koristi napredni 56-bitni digitalni procesor signala (DSP) koji poboljšava odziv basa i ukupnu kvalitetu zvuka, istodobno pažljivo nadgledajući sustav woofera kako bi se spriječila potencijalno štetna izobličenja pri izuzetno velikim glasnoćama.

Ovaj model subwoofera ima ugrađena 3 EQ načina rada (ravni, duboki i glasni) koji su savršeni za prilagodbu bilo kojem prostoru ili osobnim preferencijama slušatelja. Ravni način (Flat Mode) izvrsna je polazišna točka za podešavanje razina i kalibraciju sustava te zvuči odlično za većinu aplikacija. Glasni način (Loud Mode) pruža slušateljima najviše izlazne razine i odličan je za akcijske filmove i kinematografske zvučne efekte, dok Duboki način (Deep Mode) nudi najniže moguće proširenje frekvencija savršenih za glazbene reprodukcije, posebice za prolaze sa širokim dinamičkim rasponom.

Upravljanje subwooferom je elegantno i jednostavno. Dolazi s tankim daljinskim upravljačem i ugrađenim prednjim LED zaslonom koji omogućava korisnicima podešavanje glasnoće, faza i EQ-a, uz vizualnu potvrdu s vaše pozicije slušanja.

Definitive Technology Descend DN8

definitive technology dn8 midnight black Definitive Technology DN8 Midnight Black

Visokokvalitetni 8-inčni subwoofer koji nudi izvanredno proširenje i detalje iz glazbe i soundtrack-ova iz kućnog kina. Pokreće ga Class D pojačalo snage 500 W zajedno s prilagođenim pogonskim jedinicama i istim 3XR dizajnom dvostrukih radijatora koji se nalazi u modelu DN12.

definitive technology dn8 glacier white Definitive Technology DN8 Glacier White

DN8 pruža nevjerojatne baseve koje slušatelji mogu „osjetiti“ , u isto vrijeme zadržavajući detalje i muzikalnost koje audiofili očekuju. Kako bi se osiguralo da je DN8 podešen i usklađen s ostatkom sustava i akustikom prostorije, sadrži ugrađene kontrole za podešavanje izlazne razine, niskopropusni filter i fazu (0/180 °).

Oba modela bit će dostupna u prodaji od kolovoza 2021. godine.

definitivetechnology.com