Denon DA-10 - Prvi prijenosni audiofilski DAC & Headphone Amp

Denon DA-10 - Prvi prijenosni audiofilski DAC & Headphone Amp

Iako većina prijenosnih audio plejera, mobitela i tableta uglavnom može "voziti" obične slušalice, njihov izlazni stupanj jednostavno nema dovoljno snage da bi se nosio sa slušalicama višeg otpora. Također, kvaliteta njihovog digitalno analognog konvertera ne može mjeriti s onom u Hi-Fi uređaja, te će rijetko zadovoljiti prave ljubitelje dobrog zvuka. Tu u priču upada Denon DA-10 - prvo pravo audiofilsko prijenosno pojačalo za slušalice s USB-DAC-om.

Denon DA-10 će omogućiti reprodukciju vaših omiljenih FLAC-ova (max 24 bit/192 kHz) i DSD datoteka (Super Audio CD format) izravno s tableta ili smartphona, uz osjetni doživljaj poboljšanja zvuka čak i uz korištenje "običnih" slušalica. Ne morate biti audiofil kako bi primjetili više detalja, snažniji i bolje definirani bas, ali i veću dinamičnost uz mogućnost glasnije reprodukcije.

PRENOSIVOST I FUNKCIJE

Budući da DA-10 dolazi s ugrađenom baterijom visokog kapaciteta (3200 mAh), bez problema će izdržati i do 7 sati reprodukcije u digitalnom modu (uz spajanje USB ili micro-USB kabelom).

Iako je prednost digitalnog spajanja u kojem ćete iskoristiti vrhunski Burr-Brown DAC ovog uređaja očigledna, tu je i mogućnost spajanja pomoću klasičnog 3.5mm ulaza. Uz uređaj dolazi kabel s L konektorima za praktičnije spajanje s ostalim audio plejerima (npr. klasični mp3 plejeri), gdje će DA-10 u jednom punjenju svirati i do 24 sata.

Osim toga, DA-10 možete iskoristiti i kao eksterni DAC za svoje analogne Hi-Fi sisteme.

3 Da 10

Prvo Denonovo prijenosno pojačalo za slušalice koristi vrhunski Burr Brown DAC, a u jednom punjenju će izdržati i do 7 sati

AUDIO KVALITETA

Uz već spomenuti Burr-Brown DAC, koji je tipičan za audiofilske modele CD plejera i digitalnih pojačala, DA-10 može se pohvaliti i odličnim dizajnom odnosno kvalitetom izrade. Uređaj ima odvojene audio komponente i komponente snage, te posjeduje dva master clocka koji rade na različitim frekvencijama, što će minimizirati neželjene interferencije i jitter.

Kvaliteta zvuka je dodatno "pojačana" Denonovim jedinstvenim algoritmom za digitalno filtriranje - AL32 Processing. Ova tehnologija, koja je također tipična za premium modele, omogućuje upsampleing 16 bitnih audio datoteka, odnosno njihovu konverziju u 32 bitne - što će osjetno poboljšati detalje visokih frekvencija.

Podešavanje glasnoće birate po tipu slušalice (ovisno o otporu), a uređaj nudi i odabir varijabilnog odnosno fiksnog spajanja s izvorom zvuka, kako bi izbjegli korištenje dva potenciometra. Denon DA-10 smješten je u dizajnerski atraktivno aluminijsko kućište koje dolazi s torbom za nošenje koja će mu pružiti i potrebnu zaštitu od oštećenja.

Denon DA-10 će biti raspoloživ u studenom po cijeni od 2499 kn.

Denon DA-10 Key Features:

 • Advanced AL32 Processing
 • DAC master clock design
 • 192kHz/32bit D/A Converter used in Denon High-class SACD Player
 • Dual Clock for 44.1kHz and 48kHz
 • Discrete Current Buffer for Headphone Output
 • USB-A input (for iPod/iPhone/iPad)
 • USB Micro-B input (for Computer)
 • USB Micro-B input supports 192kHz/24bit and DSD (2.8MHz/5.6MHz) files
 • 3.5 mm analogue input
 • Fixed analogue output to connect to your Hi-Fi system as external DAC
 • Portability design and functionality for outdoor use
 • 7 hours run time rechargeable battery
 • Carrying pouch
 • Micro USB cable (Micro B), Lightning USB cable, 30pin USB cable, Stereo mini plug cable are supplied