Menu Toggle navigation

NOVO: Denon PMA-1600NE i CD Player DCD-1600NE

NOVO: Denon PMA-1600NE i CD Player DCD-1600NE

Denon je proširio ponudu hi-fi uređaja serije NE (New Era), a donosi novo pojačalo PMA-1600NE s ugrađenim USB DAC-om te Super Audio CD player DCD-1600NE. Ovi modeli zamjenjuju poznatu seriju 1520, a u sebi sadrže više od 100 godina stručnosti i iskustva u reprodukciji glazbe visoke kvalitete zvuka. Rezultat su najmodernijeg razmišljanja u analognoj i digitalnoj tehnologiji, za jedno potpuno, neodoljivo iskustvo u slušanju glazbe.

Po uzoru na PMA-2500NE te DCD-2500NE predstavljene ranije u 2016. godini, nove tisućušestotke imaju sve elemente serije NE, ali po povoljnijoj cijeni. Predstavljaju respektabilnu vrijednost za uloženi novac audiofilima koji imaju kolekcije CD-ova, SACD-ova ili audio datoteka u visokoj rezoluciji.

Sve od samog početka dvadesetog stoljeća Denon razvija, rafinira i napreduje u audio tehnologiji. Denon je jedna od onih rijetkih tvrtki koja nije imala povratak u vrhunski hi-fi jer je u njemu neprestano i praktički oduvijek.

 

PMA-1600NE Pretpojačalo

 

Denonov prefiks PMA znači pre-main-amplifier, što je upravo i koncepcija po kojoj je napravljen Denon PMA 1600NE
PMA-1600NE - riječ je o pretpojačalu vrlo visoke kvalitete, vrhunskom DA konverteru koji može obrađivati rezolucije sve do 384kHz/32bit i DSD11.2MHz te snažno pojačalo koje može isporučiti 2x140 W u zahtjevne 4 Ohmske zvučnike - sve pod istim krovom. U sklapanju svih ovih komponenata u jedno kućište Denon koristi jedinstvenu konstrukciju u šest blokova koja odvaja elemente na način oni međusobno nemaju negativan utjecaj jedni na druge. Odvojena napajanja za digitalne i analogne sekcije će očuvati čistoću signala, a Direct Mechanical Ground konstrukcija neželjene vibracije svodi na minimum.

Digitalna sekcija novih uređaja temeljena je na Denonovoj poznatoj tehnologiji Advanced AL32 Processing Plus koja unaprjeđuje digitalni signal interpolacijom dodatnih "točaka" podataka te je tako izlazni oblik vala vrlo gladak i više analogni. Na taj način se vraća dio podataka izgubljen u procesu digitalnog snimanja pa je zvuk bogat, izražajan i detaljan s odličnom stereo slikom.

Denonov DAC master clock osigurava točnu konverziju svih digitalnih signala, bilo s optičkih ili koaksijalnih digitalnih ulaza ili asinkronog USB ulaza tipa B, koji može primiti ultra visoke rezolucije audio datoteka izravno iz računala. Osim odličnnih digitalnih svojstava te izolacije digitalnih komponenata od ostatka sklopova, tu je i analogni način rada koji isključuje sve digitalne sklopove pa se tako stvara najčišće moguće okruženje za slišanje vrhunskih analognih izvora zvuka. To nije samo fraza jer PMA-1600NE ima ugrađen odlično phono pretpojačalo, čak i za MC zvučnice što je siguran znak da s eradi o doista posebnom pojačalu.

Ustroj pojačala snage koristi Advanced Ultra High Current MOS sklop konstruiran tako da ima minimalan broj komponenata koje mogu raditi s velikim strujama što rezultira stabilnim radom sa svim zvučnicima i boljim zvukom. Takva push-pull konstrukcija ujedinjuje rafiniranost i delikatnost s velikim dinamičkim mogućnostima.

 

DCD-1600NE Super Audio CD Player

 

Denon radi CD playere od samih početaka ovog medija, novi DCD-1600NE rezultat je svih tih
ekspertnih znanja, konstruran kako bi izvukao maksimum ne samo CD i SACD diskova, nego čak i DSD i PCM hi-res datoteka.

DCD 1600NE Ugrađen je Denonov vlastiti S.V.H. mehanizam za čitanje diskova koji guši vibracije i garantira iznimno točno čitanje diskova. Osim spomenutih CD i SACD diskova, datoteke DSD2.8MHz i 5.6MHz, te PCM sve do 192kHz/24bit mogu se reproducirati s DVD-R/RW diskova. Koristi se Denonov Advanced AL32 Processing algoritam i Ultra Precision 192kHz/32bit DA konverzija, zajedno s Denonovim posebnim DAC Master Clockom s unaprijeđenim napajanjem i još nekim detaljima što sve zajedno daje zvuk kao na originalnim studijskim snimkama. Sveukupna konstrukcija je logično raspoređena, putevi signala su najkraći mogući, a korišteni dijelovi su vrhunski po cijelom putu audio signala. Napajanja su odvojena za digitalni i analogni dio, sve do trasformatora koji su također odvojeni za oba dijela, interferencije su svedene na apsolutni minumum, a Pure Direct način rada još dodatno isključuje sve potencijalne izvore smetnji.

U kombinaciji, ovaj player za CD, SACD i hi-res fileove pržene na DVD medije te snažno i vrhunski opremljeno integrirano pojačalo kreiraju paket koji će sasvim sigurno oduševiti i najzahtjevnije audiofile.

PMA-1600NE i DCD-1600NE biti će dostupni u srebrnoj i crnoj boji.