Dynaudio Contour i serija – potpuna posvećenost detaljima

Dynaudio Contour i serija – potpuna posvećenost detaljima

Legendarna Contour serija zvučnika poznatog danskog branda Dynaudio ažurirana je te uključuje novi Esotar visokotonac, poboljšane woofere i još mnogo toga.

Višestruko nagrađivana Contour serija zvučnika iz 2016. godine nadograđena je i nosi naziv Dynaudio Contour i. Serija je potpuno „preuređena“ i opremljena naprednom akustičnom tehnologijom preuzetom iz kultne Confidence serije zvučnika.

Otto Jørgensen, product menadžer u Dynaudiu izjavio je da seriju nisu ažurirali zato jer su morali, nego zato jer su željeli: “Ovako nešto se dogodi kada naše inženjere ostavite same sa zvučnicima – nemoguće je da ih ne poboljšaju. Stekli smo velika znanja tijekom kreiranja Confidence serije da smo morali to znanje prenijeti i na Contour. Apsolutno smo oduševljeni rezultatom.”

Što je novo?

Potpuno novi visokotonac Esotar 2i na svim modelima sadrži briljantnu unutarnju kupolu Hexis koja se uspješno bori protiv neželjenih rezonanci, kao i novu, veću stražnju komoru. Zajedno smanjuju izobličenja i daju ravnomjerniji odziv.

2-esotar-i

Također, wooferi na novim modelima Contour 20i, 30i i 25Ci imaju ažurirani Nomex – isti konstrukcijski dizajn koji krasi Contour iz 2016. godine, a u novoj liniji jednostavno zvuči bolje što je rezultat nebrojeno mnogo sati preslušavanja u Dynaudio Labs-u.

3-woofer

Zvučnik 60i ima nove woofere s većim magnetskim sustavom, drugačijim dizajnom glasovnih zavojnica – napravljene su od staklenih vlakana, materijala prvi put korištenog u dizajnu Confidence serije i Sub 6 subwoofera. To donosi još snažniji bas pri većoj glasnoći.

Srednjetonska jedinica na istom modelu zvučnika nije promijenjena, nego je postavljena u novooblikovano kućište za prigušivanje rezonanci preuzeto iz još jedne uspješne serije ovog proizvođača – Dynaudio Core. Čak je i unutarnje prigušivanje potpuno novo – korištene su tehnologije preuzete iz serija Evoke i Confidence.

1

Čitava serija je opsežno optimizirana u Dynaudio mjernom objektu Jupiter nakon čega se izlaže brojnim satima preslušavanja od strane stručnjaka iz Dynaudio Labs-a. Poboljšane su i završne obrade: serija će biti dostupna u tri varijante završne obrade s poboljšanom kvalitetom površine – boja oraha (furnir prirodnog izgleda), boja sivog hrasta i visokog sjaja te crna visokog sjaja.