Dynaudio je jedno od onih audio imena koje na ovim prostorima gotovo da i ne treba posebnu najavu. Kao što Dynaudiu samom nisu bila potrebna desetljeća za postizanje statusa ikone vrhunskog audio proizvođača čiji rang posebno karakteriziraju hifi zvučnici, a kojeg je zavrijedio još u prvih deset godina svog postojanja, od sadašnjih trideset i devet.


Dynaudio je osnovan 1976. godine u Danskoj, već i prvi modeli pokazali su se kao pravo otkriće, elegantni, kvalitetni kabineti jednostavnog oblika krili su u sebi inovativne tehnologije. Dynaudio je jedan od prvih koji su u gradnju zvučnika uveli shvaćanje kako za dobar zvuk nije važan samo linearni frekvencijski odziv, već da su vremenske i dinamičke osobine jednako važne.

Dynaudiove zvučničke jedinice ubrzo su stekle brojne obožavatelje, ne samo kod ljubitelja glazbe, već i diljem industrije, pa tako mnoga high-end zvučnička imena diljem svijeta većinu svog uspjeha duguju upravo tome što su u svojim konstrukcijama koristili Dynaudio zvučničke jedinice. Danas su Dynaudio jedinice dostupne jedino u zvučnicima matične kuće. Vrhunac Dynaudiove rane ere je model Consequence, velebni hifi zvučnici koje po specijalnoj narudžbi možete nabaviti još i danas u vidu Ultimate Edition verzije, više od trideset godina nakon pojavljivanja, što govori puno o kvaliteti i dugovječnosti principa konstruiranja i primjenjene tehnologije. Consequence je tako i jedan od najprodavanijih high-end zvučnika u audio povijesti.

Dynaudio je kroz svoju dugu povijest prošao kroz mnoge mijene i donio u svijet zvučnika brojneinovacije. Danas je u ponudi desetak serija hi-fi hifi zvučnika, od svima dostupnih modela koje lakopokreću brojna popularna pojačala, preko najnovijih bežičnih zvučnika, sve do ultimativnih Evidence modela koji predstavljaju ono najbolje što današnja tehnologija može ponuditi. Osim toga Dynaudio proizvodi i vrhunske studijske monitore za profesionalnu uporabu, kao i zvučničke jedinice za velike proizvođače automobila.

Posjetite nas u Sonus Artu i poslušajte zašto Dynaudio ima legendarni status, pogotovo kad je riječ o ultra kompaktnim monitorima, pogotovo u kombinaciji s najnovijim bežičnim mogućnostima.

[gallery ids="10546,10548,10550,10486"]