EISA Award 2022./2023. – odabrani najbolji uređaji

EISA Award 2022./2023. – odabrani najbolji uređaji

Eisa je jedinstveno udruženje 60 specijaliziranih časopisa, web stranica i komentatora s društvenih medija iz 29 zemalja. Međunarodno poznata kao europska Eisa Award, od 1982. godine dodjeljuje nagrade za uređaje godine u brojnim kategorijama kao što su fotografija, hifi, kućno kino, mobilni uređaji... 1989. godine službeno nastaje EISA – European Imaging and Sound Association.

Iz godine u godinu biraju najbolje među vrhunskim uređajima u 6 kategorija: Hi-Fi, Zvuk za kućno kino, Slika i video za kućno kino, Automobilska elektronika, Mobilni uređaji, Fotografija. U Sonus Artu možete pronaći nagrađivane uređaje iz kategorija Hi-Fi, Zvuk za kućno kino, Slika i video za kućno kino te Mobilni uređaji.

U kategoriji najboljih HiFi uređaja našlo se nekoliko uređaja koje možete pronaći u Sonus Artu.

Nagrada za najbolje integrirano pojačalo pripala je Marantz Model 40n pojačalu za kojeg EISA udruženje tvrdi kako se radi o integriranom pojačalu s vrhunskim zvukom. Streamajte  digitalnu glazbu putem HEOS platforme, povežite gramofon s MM fono ulazom ili povežite TV preko HDMI ARC – Model 40n oduševit će Vas bez obzira na to preslušavate li svoju analognu ili digitalnu glazbenu kolekciju, a također će podići TV i filmsku zabavu na nove visine.

Nagradu za cjenovno napristupačniji, a vrhunski stereo sistem dobio je set Denon PMA-900HNE integrirano pojačalo & Denon DCD-900NE CD Player. Denonov PMA-900HNE savršen je izbor za ljubitelje glazbe koji grade pristupačan sustav sa širokom funkcionalnošću i snažnim zvukom. Korištenje PMA-900HNE s gramofonom ili televizorom također je moguće, potonje putem njegove sposobnosti učenja naredbi daljinskog upravljača za TV. Kombinacija ova dva uređaja pružit će Vam sve potrebno za vrhunsko uživanje u odličnom zvuku.

Nagradu za najbolji stereo sistem u kategoriji HiFi dobio je set Rotel RA-6000 & DT-6000. Predstavljajući Rotel u svom najboljem izdanju, a lansirana u povodu proslave šezdesete godišnjice japanskog brenda, serija Diamond povezuje integrirano pojačalo s CD playerom/DAC-om. Prvi od njih, RA-6000, uključuje tehnologiju iz Rotelovih vrhunskih Michi modela i nudi uzbudljivu mješavinu snage, autoriteta i jasnoće. U međuvremenu odgovarajući DT-6000 ne donosi samo profinjenu reprodukciju CD-a – s razlogom je nazvan DAC Transport i ima superiorni stupanj konverzije od 384kHz/32-bita koji se može koristiti s drugim digitalnim izvorima s velikim učinkom. Zajedno, Rotelov duo Diamond Series postaje pronicljiv, dinamičan glazbeni sustav koji će uzbuditi i oduševiti.

Najbolji gramofon u HiFi kategoriji koji jamči kvalitetu po pristupačnoj cijeni je Argon Audio TT-4. Iako relativno mlad brend, Argon Audio je postao jedan od najvećih proizvođača gramofona u Skandinaviji, a njegov vodeći, ali još uvijek pristupačan TT-4 pokazuje zašto. Ovdje se radi  o savršenoj, preciznoj reprodukciji glazbe, potpomognutoj pločom od 1,5 kg, teškim postoljem od MDF-a i nogama za prigušivanje vibracija – čak i ručica od 8,9 inča od ugljičnih vlakana koje imaju ATS (Anisotropic Torsion Stabiliser) sustav za smanjenje rezonancija. Lakoću korištenja potpomaže integrirano, visokokvalitetno RIAA fono pretpojačalo TT-4, elektronička kontrola brzine i unaprijed ugrađeni Ortofon 2M Red uložak. A sa svojom bezvremenskom kombinacijom drvenog furnira, crnih i bijelih opcija kućišta, ovaj gramofon izvrsnih performansi također izgleda predivno.

U kategoriji Zvuk za kućno kino nagradu za najbolji AV prijemnik za kućno kino dobio je Denon AVR-X1700H. Početni sedmokanalni AV prijemnik s Dolby Atmosom i DTS:X dekodiranjem, Denonov AVR-X1700H zaslužuje status najboljeg u klasi na temelju svoje napredne povezivosti, besprijekorne upotrebljivosti i – naravno – zvučnih performansi. Ovaj pristupačni prijemnik pristupa višekanalnim miksevima s užitkom, zvuči energično i dinamično, dok ga njegov trio HDMI 2.1 ulaza, s podrškom za napredne video formate s konzola sljedeće generacije, čini dobrodošlim dodatkom postavkama za igranje. Dodajte HEOS multiroom integraciju, Bluetooth/mrežni streaming (uključujući reprodukciju datoteka visoke rezolucije) i kompatibilnost s glasovnim pomoćnicima, i AVR-X1700H postaje sama definicija vrijednosti za novac.

Kao najbolji kompaktni soundbar sustav u kategoriji Zvuk za kućno kino ove godine izborio se Polk Audio MagniFi Mini AX. Cilj kompaktnog soundbara je stvoriti iskustvo slušanja koje je daleko veće nego što biste očekivali, trik koji Polkov sustav MagniFi Mini AX izvodi s punim povjerenjem. Iz svog glavnog kućišta širine 30 cm koje je lako prilagoditi i diskretnog partnerskog subwoofera dolazi detaljno zvučno polje punog raspona, sa značajnim dosegom i pozicioniranjem efekata koje osigurava Polkova interna obrada Stereo Dimensional Array (SDA). Svakodnevni rad i povezivost jednako su privlačni, ulazi ove zvučne trake u rasponu su od HDMI eARC do Wi-Fi-a i Bluetooth-a, a korisničke prilagodbe uključuju način rada za povećanje jasnoće dijaloga iz namjenskog središnjeg kanala. Kada Vas brine ograničen prostor, MagniFi Mini AX bi trebao biti na vrhu Vaše liste želja.

U kategoriji Slika i zvuk za kućno kino, nagradu za najbolji projektor za kućno kino nedvojbeno dobiva Epson EH-LS12000B. S modelom EH-LS12000B, Epson donosi značajnu nadogradnju svoje '4K Pro UHD' tehnologije pomicanja piksela i udvostručuje povećanje kvalitete s punim laserskim izvorom svjetlosti koji daje 2700 lumena i za bijelu i za boju, zahvaljujući svojoj prilagođenoj tehnologiji 3LCD panela. Ovome je dodana 32-bitna obrada slike koja optimizira boju u stvarnom vremenu, kontrast, HDR i interpolaciju okvira do 120Hz, dok je igranje videoigara podržano s ulaznim kašnjenjem ispod 20 milisekundi i kompatibilnošću s 4K/120Hz izvorima. Općenito, Epson je izradio projektor koji bez napora daje glatku i kinematografsku 4K izvedbu na velikom ekranu, a instalaciju čini jednostavnom zahvaljujući svestranom internom sustavu pomaka leće. Jednom riječju: epski.

Nagradu za najbolji prijenosni zvučnik u kategoriji Mobilnih uređaja ove godine dobio je JBL Flip 6. Šesta generacija JBL-ovog Flipa nudi brojna poboljšanja ispod haube, što ga čini briljantnom nadogradnjom jednog od najpopularnijih Bluetooth zvučnika ikada. Dizajniran slično kao Flip 5, ali s poboljšanom kvalitetom izrade uključujući silikonske gumene potpore, ima dvije pogonske jedinice – trkaći bas/srednji zvučnik i novi visokotonac – plus dvostruke pasivne hladnjake za dubok bas. Navedena ugrađena snaga je zdravih 30 W, njegova punjiva baterija od 4800 mAh omogućuje do 12 sati reprodukcije glazbe. Bluetooth specifikacija poboljšana je na v5.1, a zaštita od vode/prašine zadovoljava standard IP67. Dodajte potpunu kontrolu nad parametrima zvuka Flip 6 putem namjenske aplikacije JBL-a i što više možete poželjeti od pristupačnog, prijenosnog Bluetooth zvučnika?

Marantz.com

Denon.com

Rotel.com

Polkaudio.com

Epson.eu

JBL.com

Argonaudio.com