Hi-fi počinje s Emit-om: Iz Dynaudia najavljuju ažuriranu seriju zvučnika

Hi-fi počinje s Emit-om: Iz Dynaudia najavljuju ažuriranu seriju zvučnika

Poznati danski hi-fi brand Dynaudio predstavio je ažuriranu nagrađivanu seriju Emit pasivnih zvučnika koja je globalno dostupna od 24. lipnja 2021. godine.

Emit serija je ulazna točka u vrhunski Dynaudio svijet zvučnika. Kreirana je za isporuku vrhunskih audio performansi koji kvalitetom opravdavaju cijenu, eliminirajući svaku sumnju i nagađanja, što je prvi korak u hi-fi na audiofilskoj razini.

emit serija Dynaudio Emit serija

 

Serija se sastoji modela na stalku (Emit 10 i Emit 20), samostojećih modela (Emit 30 i Emit 50) i centralnog modela zvučnika (Emit 25C). Svi su dizajnirani, oblikovani, podešeni i optimizirani u tvrtci Dynaudio Labs u Danskoj. Vrhunsko mjerno postrojenje Jupiter odigralo je ključnu ulogu u njihovom stvaranju.

emit 10 walnut Dynaudio Emit 10 Walnut

Glavni stručnjak za akustiku u Dynaudiu, Daniel Emonts izjavio je kako je ljepota rada na zvučnicima kao što su Emit u tome što se može koristiti sva tehnologija kreirana za najkvalitetnije Dynaudio zvučnike:

"Isti ljudi rade na svim proizvodima i zna se točno na koji način ljudima predstaviti takav kalibar izvedbe koji predstavlja prve korake prema stvarnom, vrhunskom hi-fiju."

emit 20 black Dynaudio Emit 20 Black

Svi Emit zvučnici koriste Cerotar visokotonac iz renomirane Evoke serije koji se temelji na legendarnom Esotar Forty visokotoncu iz Dynaudio Special Forty zvučnika. Prilagođeni Cerotarov magnet AirFlow izrađen je od stroncij-karbonatne ferrite+ keramike, dok je 28-mm glasovna zavojnica izrađena od aluminija s Dynaudio potpisom koji se nalazi u legendarnom visokofrekventnom driveru Esotar 3.

emit 30 walnut Dynaudio Emit 30 Walnut

Napredna optimizacija protoka zraka u stražnjoj komori dizajnirana je da smanji neželjene rezonancije iza mekane kupole presvučene tkaninom. Hexis unutarnja kupola kontrolira protok zraka izglađujući frekvencijski odziv za još čišće visoke frekvencije.

Srednjetonske bas jedinice i wooferi temelje se također na onima iz Evoke serije. Njihove su dijafragme izrađene od MSP-a (magnezij-silikatnog polimera) - materijala kojeg su razvili u tvrtci Dynaudio i koji pruža pravu kombinaciju lakoće, krutosti i prigušivanja za nevjerojatnu točnost. Povezani su izravno na bakreno presvučeni aluminijski sklop glasovne zavojnice za još veću kontrolu nad njihovim kretanjem.

emit 50 white Dynaudio Emit 50 White

Emit crossoveri su hibridnog dizajna što znači da se svakom zvučniku osigurava zvučno jedinstvo u punom rasponu (što je jako važno u višekanalnim sustavima), a istovremeno se optimiziraju performanse svakog pojedinog zvučnika za posao koji treba „odraditi“.

Svi Emit zvučnici imaju novi dvostruki bas-refleksni priključak optimiziran za smanjenje zračnih turbulencija i minimiziranje neželjenog „usitnjavanja“. Kabineti Emit zvučnika izrađeni su od 18-mm MDF materijala i prekriveni su prilagođenim laminatnim završnim obradama. Svi zvučnici dolaze s magnetskim crnim rešetkama.

dynaudio.com