Menu Toggle navigation

Iz Marantza otkrili nove detalje o seriji 10!

Iz Marantza otkrili nove detalje o seriji 10!

Nakon 12 godina Marantz predstavlja PM10S1 pojačalo i CD Player SA10S1, komplet vrhunske kvalitete koja se nastavlja na vrlo cijenjenu „Legendary“ seriju.

Još je prošle godine Marantz najavio novu, referentnu high-end seriju proizvoda, a koja bi napokon trebala ispuniti mjesto vrlo hvaljene serije „Legendary“, lansirane prije 12 godina. Nakon slušanja ovih uređaja na impresivnoj prezentaciji na High End Showu u Munchenu prije nekoliko mjeseci, sada smo dobili nešto više informacija o novoj seriji 10.

 

 

Seriju 10 konstruirao je dugogodišnji Marantzov guru Ken Ishiwata u suradnji s Rainerom Finckom, tvorcem originalnog Philips single-bit DAC-a u devedesetima.

Službeno predstavljanje Marantz Serije 10, München 2016.

 

Nova serija sastoji se od PM10S1 integriranog pojačala i SA10S1 SACD/CD playera s USB DAC-om.

PM10S1 slijedi originalnu topologiju pretpojačala SC7, što znači potpuno balansirani analogni pretpojačalni stupanj, a raspoloživa snaga pojačala je kao kod MA9 mono blokova – 200W po kanalu na 8 Ohma. Snaga se udvostručuje za zvučnike od 4 Ohma.

Iz Marantza poručuju kako je je pojačalo snage izgrađeno u dual mono izvedbi, te svaki kanal ima i zasebno napajanje. Radi se o pojačalu u D-klasi, što je svakako odmak od dosadašnje Marantzove tradicije, no radi se o uređaju koji je temeljito i od početka konstruiran kako bi se zvukom doista smjestio u high-end segment.

Uz cijeli niz mogućnosti za spajanje raznih izvora zvuka PM10S1 opremljen je MM i MC phono pretpojačalom za spajanje gramofona. S obzirom na kvalitetu ovog uređaja, s pravom se može očekivati da ni vrlo ambiciozni ljubitelji zvuka s vinila uz PM10S1 neće morati posezati za vanjskim phono pretpojačalom.

Marantz pojačalo PM10S1 biti će dostupno u veljači ove godine, a u prosjeku će se za njega Europi  morati izdvojiti oko 60 tisuća kuna.

Prateći CD player iz Serije 10 – SA10S1 podržava CD i SACD diskove kao i podatkovne diskove za audio datoteke visoke rezolucije. Opremljen je i s USB-B ulazom za PCM reprodukciju do 32-bit/384kHz te DSD-om do na svaku zamislivu budućnost sigurnih 11.2 MHz.

Projektiranje vlastitog, visokokvalitetnog transportnog mehanizma za SA10S1 vrlo je neuobičajen potez Marantza – na koji su očito bili prisiljeni zbog nedostatka kvalitetnih CD/SACD mehanizama na tržištu. I u procesu pretvaranja digitalnog u analogno Marantz je in-house radio sve do finih detalja. Razvijen je Marantz Musical Mastering, koji svaki PCM zapis najprije konvertira u DSD stream, a tek onda u analogni signal.

Marantz SA10S1 CD player također će biti dostupan od veljače ove godine, s cijenom od oko 55 tisuća kuna.