Menu Toggle navigation

Marantz HD-DAC1 Premium DAC i pojačalo za slušalice

Marantz HD-DAC1 Premium DAC i pojačalo za slušalice

Uz novi Marantzov DAC vaše će slušalice oživjeti u potpuno novom svijetlu. HD-DAC1 je pojačalo za slušalice premium kvalitete koje podržava i slušalice ultra visokog otpora.

Slušanje glazbe na slušalicama je mnogim ljudima postao preferirani način uživanja u glazbi. Što nije čudno obzirom da u okruženju bez vanjske buke glazba postaje intenzivnija, više osobna. Ipak, iskusni poznavatelj dobrog zvuka teško će moći u poptunosti uživati u slušanju glazbe koja dolazi s izvora koji nisu namjenjeni za kvalitetnu isporuku zvuka. Osim toga, uređaji poput računala i mp3 playera često nisu u mogućnosti optimalno upogoniti kvalitetnije slušalice, pošto imaju nedovoljno snage ali i DAC slabije kvalitete.

Iz tog je razloga Marantz odlučio napraviti pojačalo i DAC koje je u potpunosti posvećeno reprodukciji glazbe na slušalicama. HD-DAC1 koristi istu tehnologiju i visoko kvalitetne komponente koje su korištene u izradi Premium 11 serije. Rezultat? Nevjerojatno emocionalan i energičan doživljaj glazbe koji uključuje i jasnu reprodukciju najsuptilnijih detalja koje vaše slušalice dosad nisu bile kadre isporučiti.

Zahvaljujući vrhunskim Marantzovim HDAM-SA2 modulima, visokokvalitetnom DAC-u (CS4398), kontroli voltaže na tri razine i pozlaćenim varijabilnim i fiksnim RCA izlazima, Marantz HD-DAC1 je toliko snažan da može voziti slušalice do 600 ohma u najboljoj mogućoj kvaliteti.

Osim toga, nudi i pregršt mogućnosti spajanja. Možete ga spojiti i na svoje integrirano pojačalo odnosno izlazno pojačalo ili aktivne zvučnike, a tu su i digitalni ulazi (2xoptički, 1xkoaksijalni, 1xUSB-B) koji će se pobrinuti za pokrivanje različitih izvora glazbe. Ako se vaša glazbena kolekcija nalazi na računalu ili NAS disku, USB-B mod spajanja u asinkronom modu pobrinut će se za isporuku maksimalne moguće kvalitete. Podržana je reprodukcija svih poznatih audio datoteka rezolucije do 192 kHz/24 bita za PCM format ali i DSD (SuperAudio CD) datoteka od 2.8 i 5.6 MHz.

Straznja HD DAC1

HD DAC1 nudi varijabilne i fiksne RCA izlaze, što će omogućiti bolju kontrolu nad potenciometrom koju zahtjevaju svi audiofili.

Svi konektori su pozlaćeni kako bi eliminirali neželjeni šum, a HD-DAC1 posjeduje čak i Dual Clock mehanizam te tehnologiju za izbjegavanje jittera (pogreški koje nastaju uslijed uzimanja uzoraka prilikom digitalno analogne konverzije).

Iz svega navedenog očito je da će Marantz HD-DAC1 dobro svirati, a povrh svega toga može se pohvaliti i odličnim izgledom. Prednji dio kućišta je obložen dvostrukim slojem aluminija, dok bočne strane svojim drvenim finišom zaprimaju klasični retro stil. Centralni displej prikazuje izvor, kvalitetu i glasnoću glazbe, a prednji USB utor je kompatibilan sa svim Apple uređajima.

Za više informacija o preuzmite službenu Marantz HD-DAC1 prezentaciju (PDF).

Marantz HD-DAC1 je raspoloživ za demo i kupovinu po cijeni od 5999 kn.

HD-DAC1 Headphone Amplifier with DAC-mode – Main Features

 • High quality Headphone amplifier with DAC Mode
 • 2x optical, coaxial and USB type B digital inputs capable of 192kHz/24bit
 • Native DSD2.8 and 5.6 support
 • Asynchronous mode
 • High quality D/A converter CS4398
 • Jitter remover
 • Dual Clock
 • Noise isolation for all digital inputs (USB-A, Optical, Coaxial, USB-A)
 • HDAM & HDAM-SA2
 • Gain control to support wide range of headphones
 • Fix and variable RCA output
 • iDevice capable front USB input
 • Gold plated fix level and variable level RCA output terminals
 • Available in black & silvergold