Menu Toggle navigation

Marantz Serija 14 SE - Poklon za kupce

Marantz Serija 14 SE - Poklon za kupce

Marantz poklanja Hi-Res glazbu za sve kupce uređaja iz nove serije 14 - za više informacija posjetite stranice proizvoda PM-14S1 i SA-14S1

Marantz je upravo najavio dva nova i vrlo posebna proizvoda koja je inspirirao poznati ambasador tvrtke Ken Ishiwata. Novi PM-14S1 i SA-14S1 Special Edition označavaju novi bitan korak u preko 60 godina dugoj povijesti Marantza. Danas, uz povećani interes za glazbenim formatima visoke rezolucije, Marantz predstavlja high-end player te integrirano pojačalo prilagođeno novim formatima u visokoj rezoluciji koji se ne nalaze na klasičnim fizičkim medijima. Because music matters.

Povijest

Prije trideset godina Marantz je predstavio prvi Special Edition player uopće - CD-45LE. Time je podigao ljestvicu kvalitete CD zvuka za jedan red veličine i postavio novi standard. U to vrijeme lansiran je s oznakom LE - Limited Edition. Kako bi se proslavila 30. obljetnica tog događaja sad dolazi Serija 14 SE, te kao i ranije postavlja nove standarde, ovaj puta za formate visoke rezolucije - FLAC, ALAC i DSD. Čim čujete kako zvuče novi SA-14S1 SE Premium Super Audio CD player i PM-14S1-SE Premium integrirano pojačalo bit će vam jasno da se radi o ozbiljnoj no i nenametljivoj kvaliteti. Masivne aluminijske gornje ploče debele 5 mm vjerojatno prve zapnu za oko. Možda se tako nešto čini kao nepotreban trošak, no svakako pridonosi smanjenju vibracija. Isto se odnosi i na masivne aluminijske nožice.

Marantz PM-14S1 Special Edition

PM-14S1-SE opremljen je jednakim kondenzatorima u mapajanju kao i legendarno pojačalo KI Pearl, što optimizira rad velikog toroidnog transformatora. Kad zatreba snage, to napajanje će u trenutku isporučiti onaj željeni plimni val snage koji zvukom potpuno preplavi slušatelja. Strogo birane komponente, kratki putevi signala, mehanička unaprijeđenja te uz još mnogo skrivenih poboljšanja postignuta je najbolja tonska ravnoteža u kombinaciji sa širokom stereo slikom koja ne skriva niti jedan detalj.

PM-14S1-SE je doista elitno pojačalo s mnogo ugrađene tehnologije koju je razvio upravo Marantz. Tu je poznati HDAM, no i ljubitelji vinila imaju se čemu radovati uz ovo pojačalo. Svi signali iz ploče su pažljivo obrađivani Constant Current Feedback phono modulom za MM i MC zvučnice. Modul kombinira NF i C tip RIAA ekvalizacije, no uz konstantnu povratnu vezu u cijelom tonskom spektru što garantira jednolike osobine zvuka, veliku dinamiku i nizak šum u bilo kojoj vrsti glazbe. Točka na i su jedinstveni Marantz zvučnički terminali od punog bakra, najbolji kanal za otpremanje snage u vaše zvučnike.

Glavne značajke:

 • 2x 90Watts (8 ohm) / 2x 140 Watts (4 ohm)
 • Unique Marantz HDAM & Current Feedback technology for high quality sound
 • Current feedback amplifier provides wide range, very fast and accurate signal handling
 • Marantz proprietary HDAM® SA3 circuits
 • Rigid premium chassis with 5mm thick Aluminum top cover and heavy new feet for anti-vibration
 • Strong power supply with high current type Schottky diode
 • Marantz original solid pure copper speaker terminals SPKT-100
 • High quality Linear Control Volume Dual circuit
 • CCFB (Constant Current Feedback) MM/MC phono equalizer with V/I servo
 • Toroidal Transformer, Low Noise LCD display
 • Power Amp Direct input for easy integration in an AV setup
 • Available in black and champagne

Marantz SA-14S1 Special Edition

SA-14S1 SE je savršena platforma za izvor zvuka referentne kvalitete, i također savršena platforma za Marantzov CD/SACD disk mehanizam. Najzanimljivije, DAC način rada na ovom uređaju je po svojim funkcijama gotovo identičan onome na vrhunskom EISA nagrađivanom mrežnom playeru Marantz NA-11S1.

Ima optičke i koaksijalne digitalne ulaze te USB-B port za direktno spajanje na PC računalo. To omogućuje direktan prijenos struje podataka s računala u DAC i dalje u izlazni stupanj s HDAM-SA2 modulima. Player može raditi kao zvučna kartica računala a USB-B port radi u asinkronom modu pa podržava ne samo 24bit/192kHz formate već i DSD na 2.8 i 5.6 MHz. Za maksimalnu svestranost i performanse ima čak i USB utor na prednjoj ploči kako biste mogli slušati WAV, MP3 i AAC formate te naravno glazbu izravno s iPoda ili iPhonea.

Marantz SA-14S1 Special Edition i Marantz PM-14S1 Special Edition su raspoloživi u Sonus Artu po cijeni od 18 750 kn.