Marantz Special Edition Serija 12 - u potrazi za audio savršenstvom

Marantz Special Edition Serija 12 - u potrazi za audio savršenstvom

Nova Marantz serija 12 Special Edition sastoji se od dva modela, PM-12 Special Edition integriranog pojačala i SA-12 Special Edition SACD playera s DAC načinom rada.

Marantzovi vrsni akustičari s vremena na vrijeme identificiraju uređaje s potencijalom većim od očekivanog, a zatim ih „oblikuju“ u Special Edition modele pridajući im izvanrednu pozornost i posvećenost detaljima kao i promišljen odabir komponenata i podešavanja koji su rezultat bezbrojnih sati slušanja. Modeli SA-12 i PM-12 kreirani isključivo za japansko tržište, pokazali su se dostojnima takve pozornosti.

Oslanjajući se na dostignuća postignuta tijekom razvoja priznate KI Ruby serije, Marantzovi majstori zvuka zajedno s europskim zvučnim inženjerima pažljivo su izradili novu Special Edition Seriju 12.

PM-12 Special Edition integrirano pojačalo izrađeno je samo s jednim ciljem – „kopiranjem“ vrhunskih audio performansi iz temeljnog PM-12 koncepta. Iz tog razloga se koristi potpuno diskretni dvostupanjski dizajn sa zasebnim napajanjem za pretpojačalo i odjeljak snage pojačala.

marantz-serija12-2

Strujni krug nudi najčišći signalni put do pojačala koja isporučuju 100 W po kanalu u zvučnike od 8 ohma ili 200 W po kanalu u 4 ohma. Visokokvalitetni ulazni priključci (od bakra i nikla) i priključci za zvučnike (od bakra visoke čistoće) osiguravaju da se čistoća signala održava od trenutka kad „uđe“ u pojačalo pa sve dok nije „poslana“ zvučnicima.

Dizajn PM-12 Special Edition pojačala temelji se na dizajnu pojačala PM-10 i PM-KI Ruby te uključuje moving coil / moving magnet phono faze zajedno s Marantz Musical Premium Phono EQ krugom i Marantz HDAM tehnologijom kako bi se osigurala beskompromisna čistoća signala.

Potpuno analogni dizajn PM-12 pojačala doprinosi izuzetno niskoj razini buke i čistoj izradi. Iako ugradnja DAC-a u pojačalo može značiti praktičnost, digitalni sklop je po svojoj prirodi električno bučan i može ometati osjetljive analogne signale koji prolaze kroz pojačalo. Zbog toga je Marantz odlučio zadržati ovaj analogni princip, održavajući što čišći zvuk putem ovog pojačala.

marantz-serija12-3

Oslanjajući se na razvojni proces vodećih modela SA-10 i SA-KI Ruby, SA-12 Special Edition kreiran je kako bi reflektirao ljubav prema glazbi i spojio slušatelje s glazbom bez gubitka te važne emocionalne veze. Mehanizam diska izrađen isključivo za audio, SACDM-3 može reproducirati SACD-e, CD-e i kompilacije na CD-ROM-u ili DVD-ROM-u. Također ima asinkroni USB ulaz sposoban za obradu formata sve do PCM / DXD 384 kHz/32 bit i DSD 11.2MHz.

Marantz Musical Mastering Stream transformira sve PCM formate datoteka u DSD format koristeći napredno filtriranje i vlasničku obradu prije nego Marantz Musical Mastering Conversion pretvori 1-bitni streaming datoteka izravno u analogni signal bez korištenja konvencionalnog digitalno-analognog pretvarača.

Rezultat je izvanredan, profinjen uređaj koji savršeno prati i nadopunjuje PM-12 pojačalo tvoreći nevjerojatnu hi-fi kombinaciju koja je u stanju da vas više nego ikada približi glazbi koju volite. Jer glazba je važna.

Oba modela bit će dostupna u rujnu 2020. godine u crnoj i silver-gold varijanti.