Menu Toggle navigation

NAJAVA: Bowers & Wilkins Serija 700, uskoro u SONUS ART-U!

NAJAVA: Bowers & Wilkins Serija 700, uskoro u SONUS ART-U!

Bowers & Wilkins nova serija 700 bazira se na tehnologiji izrade Bowersove 800 D3 serije. Iako 700 serija ne nasljeđuje zakrivljeni izgled 800 D3 kabineta, nasljeđuje većinu jedinica unutar tog zvučničkog ranga.

2006 godine Bowers & Wilkins je lansirao Compact Monitor 1 ili popularnije nazvan CM1 zvučnik. 5 inčni dvosistemski zvučnik zbog svoje popularnosti nedugo nakon toga je proširio svoju obitelj sa floorstanderima i centralnim zvučnicima od kojih CM Centar S2 trenutno predstavlja apsolutni Bowersov flagship što se tiče centralnih zvučnika CM serije. 2015 godine CM6 S2 je osvojio nagradu Europskog Zvučnika Godine i Stereo Sound Grand Prix nagradu dok je CM10 S2 osvojio kritičare kao zvučnik koji će Bowers teško ponoviti.

Iako je bilo očekivano da će Bowers & Wilkins nastaviti sa CM Serijom, naziva CM S3, serija je nazvana Serija 700. Detalji nove serije 700 otkrivaju kako se unutar serije nalazi ukupno 9 zvučnika (tri samostojeća, tri bookshelf , dva centralna zvučnika i subwoofer). 700 serija objedinjuje potpuno novu tehnologiju izrade i elemente od izvrsno primljene 800 serije.

Što je novo? Prije svega potpuno novi dizajn visokotonca izrađen od karbona, isporučuje čišću i topliju visoku frekvenciju nego trenutno aktualni Aluminijski Double Dome visokotonac CM serije. U Bowersu tvrde da je to trenutno najbolji Non-Diamond visokotonac ikad proizveden.

704_1-htm

Visokotonac se sastoji od dva sloja: prednji - 30 mikronska aluminijska kupola, dok je drugi dio 300 mikronski karbonski prsten. Njegova konstrukcija koristi elemente između 600 i 800 serije, te se njegov rad zasniva na 47 khz što ga stavlja između 38 khz aluminijske duplo kupole serije 600 i 70 khz serije 800 sa dijamantnim visokotoncem. Tehnologija preuzeta iz 800 serije uključuje B&W Continuum srednjetonac, koji je najčišći i najtransparentniji srednjetonac iz Bowersa dosada ikad proizveden.

Srednjetonske jedinice imaju novi FEA optimizirani aluminijski potporanj čvršći nego trenutni od cinka koji se nalazi u CM seriji. Sistem se koristi u svim floorstander modelima 700 serije.

704-s2

 

Modeli 700 koji uključuju bas drivere, koriste nadograđenu verziju Aerofolne membrane prvi puta viđene u 800 seriji, te su izrađeni od papira za razliku od prijašnjih modela koji koriste karbonska vlakna. Visokotonac je izrađen od Solid Body Tweeter tehnologije (SBT) nastao izvorno od strane 800 serije te se nalazi u solidnom aluminijskom kućištu težine 1 kg.

Nova Bowers & Wilkins 700 serija pruža nenadmašivu vrijednost za novac, a uz osjetnu doradu svih aspekata starih modela, ne sumnjamo da će održati svoju reputaciju best buy zvučnika za stereo i kućno kino.

 

GALERIJA NOVE 700 SERIJE:

 

 

 

705-s2_2

Svi modeli zvučnika su dostupni u gloss black, satin white i rosenut finišu.

Serija 700 u Sonus ART dolazi početkom 10 mjeseca 2017.