Menu Toggle navigation

Novi 8K AV receiveri i pojačala iz Marantza!

Novi 8K AV receiveri i pojačala iz Marantza!

Nova Marantz serija AV receivera i pojačala – SR serija sastoji se od AV receivera SR 5015 i 3 modela AV pojačala: SR 6015, 7015 i 8015. Dizajnirana za pružanje impresivnog iskustva slušanja glazbe i doživljaja kućnog kina, ova serija s 8K podrškom nudi najmuzikalniji zvuk iz bilo kojeg izvora uključujući kućno kino, gramofone i uređaje za streaming.

Kao i sve ostale Marantz uređaje i ovu seriju kreirali su svjetski poznati akustičari koji su opsežnim podešavanjem stvorili Marantzov jedinstveni audiofilski zvuk. Kada se tome pridodaju najnovije tehnologije AV industrije, rezultat je nevjerojatan vizualan dojam u kombinaciji s preciznošću i snagom izraženijom nego ikad prije.

Serija sadrži AV receiver SR 5015 s čak 7 kanala (180 W po kanalu) koji podržava Dolby Atmos i DTS: X, zatim pojačalo 6015 s 9 kanala (185 W po kanalu) i dodanim certifikatom IMAX Enhanced. Posljednji već ima 11.2-kanalnu obradu te otvara mogućnost za proširenje postavki vanjskim stereo pojačalom. Također u seriji se nalazi i pojačalo SR 7015 s 9 kanala (200 W po kanalu) i drugim zaslonom (iza aluminijskih vrata) kao i dobro poznatim AURO 3D formatom.

Vodeći model u seriji, SR 8015 dolazi s čak 11 kanala (205 W po kanalu), 13.2-kanalnom obradom, podrškom za DTS: X Pro i brojnim audiofilskim tehnikama poput dizajna pojačala s jednom pločom, toroidnog transformatora te bakrenog kućišta za vodeće performanse u klasi.

S obzirom da je bogat i snažan zvuk prioritet ove serije, omogućena su diskretna pojačala na svim kanalima. Koristeći Marantzov vlastiti HDAM krug (Hyper Dynamic Amplification Module), uređaji ove serije pružaju optimalnu vjernost i maksimalni dinamički raspon datoteka visoke rezolucije za iznimnu kvalitetu zvuka. S pogonskim jedinicama niske impedancije, serija nudi operativnu stabilnost za širok spektar zvučnika što osigurava jasnoću i ravnotežu koja se i očekuje od branda kao što je Marantz.

marantz-8k-1

 

Osim već spomenute DTS: X Pro tehnologije, serija sadrži još neke 3D audio formate kao što su Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, DTS: X, DTS: Virtual X, IMAX Enhanced i Auro 3D. Najnovija tehnologija virtualizacije visine pruža impresivan zvuk bez visokih kanala, stvarajući virtualne efekte visine u rasporedu zvučnika 7.1, 5.1 ili 2.1. I dalje je prisutna eARC podrška uz koju se isporučuje nekomprimirani objektni zvuk s TV-a na receiver putem samo jednog HDMI kabela.

Nova serija pojačala i receivera, osim što pruža vrhunsko iskustvo kućnog kina, koristi i najnovije HDMI tehnologije. Uz nevjerojatnu kvalitetu slike i impresivne mogućnosti dekodiranja zvuka, lakše je nego ikad „kopirati“ kino doživljaj u vlastitom domu. Poseban 8k HDMI ulaz omogućuje 8K/60Hz i 4K/120Hz videozapise, novi format HDR podrške uključujući HDR10+ i Dynamic HDR te novu HDMI značajku Quick Media Switch (QMS) koja omogućava izvoru da trenutno prebaci rezoluciju ili brzinu kadrova kako bi se izbjegla pojava crnog zaslona.

marantz_sr8015_power_amplifier_right

 

Već postojeći formati HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) i Dolby Vision i u ovoj seriji pružaju iznimnu boju, jasnoću i kontrast. Prisutno je nekoliko novih značajki koje daju prednost igračima videoigara, poput oštrine jasnoće kretanja (uz prolaz od 4K/120Hz) i VRR (Variable Refresh Rate) za smanjenje kidanja okvira i poboljšanje ukupne preciznosti. Ugledajte neprijatelja prije nego što on primjeti vas uz nevjerojatnu 8K kvalitetu slike.

Zahvaljujući ugrađenoj HEOS tehnologiji moguć je bežični streaming glazbe s ovih modela receivera putem kompatibilnih HEOS komponenti iz različitih besplatnih premium streaming servisa kao što su Spotify, Deezer, TuneIn, TIDAL, SoundCloud, Amazon Music HD itd. Serija 2020 može dekodirati do 24-bit/192 kHz ALAC, FLAC i WAV datoteke kao i DSD 2.8MHz i 5.6MHz zapise omogućavajući korisnicima da dožive kvalitetan sadržaj sa servisa kao što su Spotify, Amazon Music HD, TIDAL, TuneIn Internet Radio itd. Kombinirajte receivere s ugrađenim HEOS-om iz ove serije s drugim uređajima (ili zvučnicima) s HEOS-om za besprijekoran doživljaj slušanja glazbe.

Ovi modeli su također certificirani za Roon glazbeno sučelje te mogu s njim jednostavno integrirati, odnosno možete iskoristiti svoje glazbene datoteke. Marantz Roon certificirani receiveri jednostavno se postavljaju putem AirPlay 2 ili putem kabela s Roon Core uređajem. Svaki receiver sadrži USB priključak na prednjoj ploči koji nudi reprodukciju zvuka MP3 i drugih zvučnih formata visoke rezolucije (datoteke WAV, FLAC, ALAC i DSD 2.8 / 5.6 MHz).

marantz-8k-3

 

Korisnici mogu optimizirati svoje iskustvo uz Audyssey MultEQ XT room EQ kalibracijsku tehnologiju na SR 5015 modelu i Audyssey MultEQ XT32 na SR 6015, 7015 i 8015 modelima pružajući besprijekorno postavljanje za bilo koju prostoriju. Uz pomoć ugrađenog mikrofona Audyssey mjeri sve zvučnike u vašem sustavu kućnog kina te podešava AV receiver kako bi osigurao najoptimalnije iskustvo slušanja u prostoriji. Audyssey Dynamic Volume izglađuje skokove u glasnoći (primjerice u TV reklamama) omogućavajući slušateljima uživanje u nižim izlaznim razinama te u istovremenoj jasnoći dijaloga.

Jedna od novosti koju donosi ova serija je Dual Speaker Preset Memory koja omogućava korisniku prebacivanje između dvije kalibrirane konfiguracije zvučnika koje su izvorno pohranjene u receiveru i mogu se uključiti u pokretu. Na taj način slušatelj može odrediti tj. odabrati idealnu lokaciju za različite varijante i situacije slušanja glazbe dodajući lakoću i fleksibilnost cjelokupnom doživljaju slušanja.

Vizualnim usmjeravanjem korisnika kroz svaki korak u procesu postavljanja, Denonov nagrađivani Setup Assistant olakšava instalaciju receivera i brz pristup omiljenoj glazbi. Model SR 7015 bit će dostupan u Sonus Artu od kolovoza 2020., a ostali modeli iz SR 2020 serije (SR 5015, 6015 i 8015) u rujnu 2020. godine.