Novi gramofonski duo iz Denona – za jednostavnu i visokokvalitetnu reprodukciju vinila

Novi gramofonski duo iz Denona – za jednostavnu i visokokvalitetnu reprodukciju vinila

Stoljetno iskustvo u dizajnu i inženjeringu analogne reprodukcije u kombinaciji s najnovijim tehnološkim napretcima odražava se dvama novim modernim gramofonima koji nam stižu iz Denona, odnosno njihove Design Series. Modeli DP-400 i DP-450USB izrađeni su kako bi pružili vrhunske performanse uz jednostavno postavljanje i upotrebu.

Oba gramofona sadrže ugrađeno pretpojačalo što ih čini prikladnima za širok raspon sustava, dok DP-450USB omogućuje i analogno-digitalnu konverziju što olakšava snimanje omiljenih ploča izravno na USB uređaje za pohranu.

Denon je svoj prvi gramofon izradio davne 1910. godine, a najnoviji modeli odražavaju stečeno dugogodišnje iskustvo te su napravljeni za potrebe modernih ljubitelja vinila. Oba modela dizajnirana su tako da budu jednostavni za instalaciju i upotrebu, s jasnim vodičem za postavljanje i visokokvalitetnom MM zvučnicom ugrađenom u nosač zvučnice koja se jednostavno spaja s ručkom.

gramofon_vijest_2

 

To znači da je reprodukcija glazbe moguća već unutar nekoliko minuta, dok prilagođena phono faza znači da gramofon može raditi s pojačalima i sustavima koji nemaju ugrađen phono ulaz -  poslužit će bilo koji pomoćni ulaz.

Denon DP-400 je izrađen na čvrstom postolju koje smanjuje rezonance te je širok samo 41 cm kako bi se uštedio prostor i kako bi odgovarao uz Denon Design Series. Ponderirani pladanj je pogonjen remenom, dok je reprodukcija dostupna na 33 1/3 okretaja u minuti, 45 okretaja u minuti i 78 okretaja u minuti, a integrirani senzor kontrolira brzinu kako bi se izbjegle fluktuacije i osigurala točnost nagiba.

Novo dizajnirana precizna ručka S-oblika napravljena je kako bi se smanjile distorzije, a opremljena je MM zvučnicom koja odgovara samom gramofonu, a ukoliko je potrebno, moguće ju je zamijeniti nadograđenim modelom. DP-400 dolazi s ekskluzivnim poklopcem za zaštitu od prašine koji služi i kao podloga za omot albuma: jednostavno postavite poklopac vertikalno na podlogu i možete prikazivati vaše omiljene albume tijekom reprodukcije glazbe.

Uz Denon DP-450USB kopiranje omiljenih ploča i singlica na računalo lakše je nego ikad: temelji se na istim specifikacijama kao kod DP-400 modela, uz dodatak ugrađenog analogno-digitalnog konvertera koji može prenijeti glazbu direktno na USB uređaje za pohranu spojene s USB Type A ulazom na prednjoj ploči. Nema potrebe za povezivanjem gramofona s računalom, jednostavno priključite uređaj za pohranu, odaberite komprimirani MP3 ili nekomprimiranu WAV snimku i reproducirajte audiozapis. Ne može biti jednostavnije.

gramofon_vijest_3

 

Snimljene datoteke se zatim mogu reproducirati s USB uređaja na računalo, na stereo sustavu vašeg automobila, te na nizu Denonovih uređaja s USB priključkom, kao i HEOS bežičnim zvučnicima.

Ako želite mijenjati odnosno editirati snimke na računalu, Denon nudi softver MusiCut (za Windows 10) koji omogućuje „manipuliranje“, organiziranje i označavanje MP3 datoteka. Softver se može besplatno preuzeti na Denon web stranici.

Gramofoni su dostupni na slijedećem linku:

Denon DP-400

Denon DP-450