Menu Toggle navigation

Novi zvučnici iz Signature 700 serije – još viša razina premium zvuka i dizajna

Novi zvučnici iz Signature 700 serije – još viša razina premium zvuka i dizajna

Lansiranje uređaja iz Signature serije spada u rijetke i posebne događaje u 54-godišnjoj povijesti tvrtke Bowers&Wilkins, ali kada vodeći svjetski audio brand svojim zvučnicima nadjene naziv Signature, možete biti sigurni da je riječ o nečem posebnom.

Već postojeća 700 serija nadograđena je dvama premium modelima: 705 zvučnik na stalku i 702 samostojeći zvučnik. Novi modeli dijele zajedničku filozofiju sa svojim prethodnicima: pomno osmišljena nadogradnja i raskošna završna obrada zvučnika koji predstavljaju vrhunac trenutačnih dizajnerskih, inženjerskih i proizvodnih procesa tvrtke Bowers&Wilkins.

700-signature-series2

Ogromna pažnja posvećena je poboljšanju njihovih akustičnih performansi (zahvaljujući ugrađenom crossover dizajnu) kao i pažljivoj izradi nove luksuzne završne obrade zvučnika. Elegantni zvučnici iz 700 serije predstavljene 2017. godine već nude izvanredne performanse zahvaljujući pametnoj upotrebi tehnologija koje su prvi put viđene u vrhunskoj Diamond 800 seriji (poput čvrstog visokotonca na vrhu zvučnika, jedinstvene Continuum srednjetonske jedinice i tri bas jedinice s membranom od Aerofoila).

Navedene tehnologije korištene u kombinaciji s prilagođenim tehnologijama serije 700 (kao što je Carbon Dome visokotonac i pažljivo optimizirani kruti kabineti zvučnika) rezultiraju serijom zvučnika koji pružaju vrhunski akustični, ali i vizualni doživljaj.

700-signature-series3

Novi modeli 702 i 705 sadrže detaljna poboljšanja koja je omogućio nadograđeni dizajn i komponente crossovera. Također sadrže i Mundorf kondenzatore za bypass svih kondenzatora i veće hlađenje, a u modelu 702 došlo je do poboljšanja na bas dijelu crossovera. U kombinaciji s neizmjernim prednostima koje nude oba modela (kao rezultat konfiguracije „visokotonac na vrhu“) ove nadogradnje poboljšavaju već izvanrednu rezoluciju, otvorenost i prostornost pružajući rafiniraniji i čišći zvuk.

Estetski dojam novih zvučnika nimalo ne zaostaje za akustičnim: odlikuje ih zadivljujući novi furnir boje ebanovine Datuk Gloss. Ovakav dizajn (rađen od strane specijalizirane talijanske tvrtke za drvo Alpi) predstavlja spoj ljepote egzotičnih furnira od pravog drveta i svih značajki ekološke osviještenosti.

Svaki par zvučnika je u potpunosti jedinstven: nema dva modela koji dijele isti uzorak. Dizajnerska izrada za koju je zaslužna tvrtka Alpi uključuje nanošenje čak 9 slojeva – temeljni premaz, osnovni premaz i lak za stvaranje sjajnog izgleda. Kako bi se dodatno istaknula kvaliteta završne obrade svakog modela, zvučnici sadrže svijetle metalne obrube oko bas i srednjetonskih jedinica kao i svijetle srebrne rešetke oko visokotonca. Također oba nova modela imaju metalne identifikacijske pločice na stražnjoj strani pretvarajući svaki zvučnik u originalno i jedinstveno umjetničko djelo.