Menu Toggle navigation

Sve o tehnologiji i dizajnu novog Audio Technica gramofona

Sve o tehnologiji i dizajnu novog Audio Technica gramofona

Savršena ravnoteža tehnologije i dizajna, suvremene vitke linije gramofona AT-LP5 ukrasit će bilo koji prostor u vašem domu i obogatiti ga kvalitetom zvuka ponovo rođenom iz dugogodišnjeg analognog nasljeđa tvrtke Audio Technica.

 

AT-LP5_4Gramofonska baza s direktnim pogonom pokreće ploče na 33 1/3 i 45 okretaja u minuti. Ploče se vrte na aluminijskom tanjuru s debelim matom za prigušenje vibracija ploče, a sve je to ukomponirano u strukturu koja je konstruirana tako da bude minimalno podložva svakojakim vibracijama, kao i da zadrži diskretan vanjski izgled kako bi se dobro uklopila u suvremeni prostor za slušanje glazbe. Nova J-ručka konstruirana je kako bi se na minimum smanjila geometrijska greška u praćenju brazde. J-oblik vuče korijene iz originalnih Audio Technica modela iz šezdesetih i sedamdesetih godina, a opremljena je novim AT-HS10 headshellom i ekskluzivnom AT95EX dual moving magnet zvučnicom.

Najnovija AT95EX zvučnica konstruirana je specijalno za gramofon AT-LP5 a zahvaljujući korištenju novih materijala koje su razvili stručnjaci u Audio Technici ima još širi tonski raspon i bolji tranzijentni odziv. Bez pridavanja posebne pažnje detaljima nema dobre analogne reprodukcije, a ona je kod AT-LP5 vidljiva u mnogim segmentima. Pozlaćeni konektori na kabelima u headshellu, mogućnost izbora korištenja ugrađenog ili vanjskog phono pretpojačala, izdašno i vrlo stabilno napajanje motora te unaprijeđeno uzemljenje svih sklopova. AT-LP5 ima doista snažne tehničke osnove, izgled pak govori sam za sebe...

Još malo o tehnici – baza ima strateški raspoređene metalne umetke i prigušne materijale koji smanjuju neželjene vibracije pa je AT-LP5 po imunosti od vanjskih vibracija vodeći u svojoj klasi. Aluminijski tanjur napravljen je iz lijevanog materijala i naknadno tokaren kako bi postigao savršeno centriranje i balans.

Tehnologija direktnog pogona tanjura osigurava savršeno točnu vrtnju. Mat debljine pet milimetara upija vibracije ploče što doprinosi jasnoći reprodukcije. Zglob ručke ima vrlo precizne ležajeve s minimalnim trenjem. Postolje ručke je nanovo konstuirano računalnim modeliranjem, također umanjuje upliv vibracija motora na ručku. Nožice baze također imaju izolacijsku ulogu, no također mogu se i podesiti po visini pa se gramofon pomoću njih može iznivelirati.

Osim ugrađenog MM phono pretpojačala, AT-LP5 ima i mogućnost izravnog spajanja s PC
računalom putem USB-B konektora. Želite li na taj način digitalizirati ploče, uz gramofon je uključen program Audacity, no možete korisiti i druge programe.

Posjetite nas u Sonus Artu i poslušajte zašto Audio Technica vlada kategorijom gramofona.