Menu Toggle navigation

Novo iz Denona – moćni receiveri iz AVR-S serije s brojnim mogućnostima!

Novo iz Denona – moćni receiveri iz AVR-S serije s brojnim mogućnostima!

Tehnologija Dolby Atmos Virtual Height, poboljšani načini povezivosti i napredne multiroom mogućnosti predstavljaju novitete koje su u Denonu koncipirali i „ugradili“ u novu seriju AV receivera, AVR-S seriju.

Serija se sastoji od 3 modela receivera: AVR-S650H, AVR-S750H i AVR-S950H. Osim dobro poznatog Denon pojačanja i kvalitete zvuka te najbolje povezivosti u svojoj klasi, serija sadrži novu Dolby Atmos tehnologiju Virtual Height, ugrađenu HEOS integraciju za bežični multiroom glazbeni streaming, upravljanje putem glasovnih kontrola i poboljšane načine postavljanja.

AVR-S serija dizajnirana je za svakoga tko želi na pristupačan način značajno poboljšati svoj home-entertainment sustav. Prema riječima direktora brand menadžmenta Sound Uniteda Michaela Greca, ova serija pruža glazbenim i filmskim entuzijastima jednostavno i pristupačno rješenje za nadogradnju klasičnog soundbara ili starog AV receivera, a uz značajke poput automatske kalibracije prostorija i optimizacije zvuka te uz zvuk kvalitete koja je vodeća na tržištu, S serija predstavlja odličan izbor za unapređenje svakog sustava kućnog kina.

avr-s-serija_2

„Prilikom svakog ažuriranja inženjeri tvrtke Denon podešavaju pojačanja, DSP i odabir komponenti kako bi pružili nevjerojatne zvukovne i vizualne doživljaje. Audio/video performanse dodatno su poboljšane dodavanjem Dolby Atmos Virtual Height tehnologije, podrške za eARC  kao i ALLM podrške za igrače videoigrica. Audiofili mogu očekivati najnovije tehnologije za bežični multiroom glazbeni streaming te podršku za glasovne kontrole Amazon Alexu, Google Assistant i Siri koji omogućuju jednostavnu kontrolu vaše glazbe“ izjavio je Greco.

Sva tri modela receivera u ovoj seriji podržavaju eARC (Enhanced Audio Return Channel) i ALLM (Audio Low Latency Mode za videoigre) – značajke najnovijih HDMI 2.1 specifikacija.

Model AVR-S650H je jedini 5.2-kanalni AV receiver u seriji. Nudi 5.1 sustav kućnog kina s najboljom kvalitetom zvuka u klasi. Osim već spomenutih proširenih mogućnosti za streaming, glasovne kontrole i povezivost, receiver nudi i jednostavno postavljanje (vodeće u industriji). S novim tipkama za izravni pristup na prednjoj ploči također je poboljšana jednostavnost korištenja.

avr-s-serija_3

Ugrađena HEOS tehnologija nudi mogućnost multiroom slušanja glazbe zajedno s odgovarajućom glasovnom kontrolom. Svi receiveri u seriji pružaju bežični streaming glazbe putem kompatibilnih HEOS uređaja iz različitih besplatnih i premium streaming servisa kao što su Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, Tidal i drugi.

Baš kao što je daljinski upravljač iz temelja promijenio način na koji smo u interakciji s elektronskim uređajima, mogućnost glasovne kontrole ima isti učinak. Korisnici mogu putem Amazon Alexe izgovarati razne naredbe uključujući prebacivanje ulaza za različite media playere, dok se Google Assistant i Apple Siri mogu koristiti za prilagodbu glasnoće, prebacivanje na sljedeći audiozapis i još mnogo toga.

Također je omogućeno bežično uživanje u omiljenoj glazbi u bilo kojoj prostoriji u kući. Reproducirajte istu pjesmu u svakoj sobi ili odaberite sasvim drugačiju glazbu za svaku sobu koja je povezana putem različitih streaming izvora.

avr-s-serija_5

Vizualnim usmjeravanjem korisnika kroz svaki korak u procesu postavljanja, Denon Setup Assistant čini S seriju receivera u potpunosti jednostavnom za spajanje i uživanje. Denonovi inženjeri svjesni su da svaka prostorija sadrži vlastite akustične izazove pa su iz tog razloga opremili model AVR-S650H vrhunskom tehnologijom za kalibraciju prostora tvrtke Audyssey uz koju se receiver može automatski optimizirati prema svakoj okolini pružajući uvijek istinski doživljaj zvuka.

Ljubitelji vinila ovdje nisu ostali zakinuti jer receiver između ostalog sadrži i phono ulaz koji omogućuje povezivanje s gramofonom i reprodukciju omiljenih gramofonskih ploča. Mnoštvo opcija i mogućnosti koje nudi ova serija zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike i pružiti sate i sate uživanja u besprijekornom audio i video iskustvu.