[NOVO] Rotel RA-1572 Int.pojačalo i Rotel RCD-1572 CD player

[NOVO] Rotel RA-1572 Int.pojačalo i Rotel RCD-1572 CD player

Tvrtka Rotel se već više od pola stoljeća bavi izradom nagrađivanih hi-fi komponenti. Unutar njihove serije 15 predstavljena su tri nova uređaja: RA-1572 integrirano pojačalo, RC-1572 predpojačalo i RCD-1572 CD player.

Rotel RA-1572 Integrirano pojačalo

Integrirano pojačalo je centralna komponenta svakog hi-fi sistema te je kroz godine evoluirala kako bi pratila korak s vremenom i migraciju glazbenih ljubitelja na digitalne izvore. Rotel RA-1572 je odličan primjer povezivanja klasičnog analognog dizajna sa suvremenim digitalnim sklopovima.

Ono što je tipično za Rotelova pojačala – sklopovlje koji  povlači visoki kapacitet napajanja ni ovaj put nije razočaralo te se temelji na Rotelovom posebno dizajniranom toroidalnom transformatoru. Kao što je bilo vidljivo u prošlosti, ovaj način izrade pomaže osigurati obilje napona i struje koji će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih zvučničkih sistema.

ra-1572_silver-web-1

Kako bi bilo omogućeno lakše korištenje danas dostupnih digitalnih izvora, pojačalo RA-1572 ima ugrađen 32-bitni (768kHz AKM) digitalni konverter. DAC konverter podržava široku lepezu ulaznih izvora uključujući DSD PC-USB (32-bita/384 kHz) format. Prednja ploča USB ulaza omogućava jednostavno spajanje širokog raspona uređaja za pohranu glazbe, uključujući Apple-ove iPod-e, iPhone i iPad-e, a ulaz za Bluetooth podržava aptX.

Također, dva koaksijalna (RCA) i optička (TOSlink) ulaza omogućuju jednostavnu povezanost LPCM glazbenih izvora, uključujući popularne uređaje za streaming. Analogni ulazi uključuju par uravnoteženih XLR priključaka uz standardne RCA priključke i MM Phono ulaz. Deklariran kao pojačalo unutar AB klase, isporučuje izlaznu snagu od 120W po kanalu mjerenu na 8 ohma, uz punu propusnost s oba kanala. Također tu je i mono-line izlaz za subwoofer.

Ako želite povezati pojačalo sa cd playerom i tunerom za to će poslužiti dva 12-voltna okidača za upravljanje on/off komponentama. Tu je i VFD zaslon, internetsko ažuriranje softvera, kao i sposobnost RS232 komunikacije i aplikacija za kontrolu pojačala putem Apple iOS aplikacije.

Rotel RCD-1572 CD Player

U 35 godina postojanja CD playera, Rotel se pokazao kao značajni inovator unutar hi-fi industrije. S obzirom da većina glazbenih ljubitelja ima veliku zbirku kompaktnih diskova, visokokvalitetni CD player i dalje je važan dio većine glazbenih sustava. RCD-1572 predstavlja CD player iz Rotelove serije 15, a fokusiran je na pomno izrađena poboljšanja koja će otkriti i najsitnije detalje prilikom slušanja.

rcd-1572_silver-web-1

Jedna od najvažnijih značajki RCD-1572 CD playera je Wolfson WM8740 digitalni filter / stereo digitalno-analogni konverter. Izvorno razvijen za izvore visoke razlučivosti,  obrađuje digitalne signale duljine do 24 bita u sample rateu od 8 do 192 kHz što znači da spomenuti konverter pruža puno više mogućnosti nego bilo koji prethodni konverter. Također u najnovijoj verziji Rotelovog CD playera, ističe se izrada unutarnjeg izlaza DAC-a na RCA i XLR konektore stražnje ploče koji se povezuju na RCD-1572 CD player.

image_preview2

Poput svojih prethodnika, RCD 1572 također se može kontrolirati putem aplikacije Rotel iOS. Kako navode iz Rotela, sve komponente sklopa - otpornici, kondenzatori, induktori – potpuno su zamijenjeni novima modernije izrade.

Rotel se kao i dosada najviše fokusirao na dijelove i kvalitetu izrade te su novi uređaji serije 15 vrhunske audio komponente koje će nesumnjivo naći put prema svakom audiofilskom slušatelju.