Predstavljamo novi Sonos Play:5

Predstavljamo novi Sonos Play:5

Velike su šanse da znate što je Sonos, ukratko to je prvi pravi bežični multiroom audio sistem čija se funkcionalnost temelji na današnjoj sveprisutnosti wi-fija u našim domovima. Postoji nekoliko modela unutar Sonos obitelji, a Play:5 je najveći.

Novi Sonos Play:5 više nije onaj stari, ali doista, to je sad sasvim nova igračka, nikakav facelift. U Sonosu su zaključili da se ljestvica želja i očekivanja podigla te da je promjena nužna. Play:5 je dostojan konkurencije, a dok ovo pišem nadam se da ima taman pet razloga zbog kojih je to tako.

 

Prvo i očigledno, Play:5 je veći od starog modela, osjetno veći, a veće je bolje, ne vjerujte onima koji tvrde drugačije. Ne samo da veći zvučnik omogućuje veći volumen u kojem rade bas zvučničke jedinice, već u slučaju ovakvih zvučnika to znači još nešto, što nas dovodi do točke broj dva; nova petica ima veći broj zvučničkih jedinica, ne pet već šest. Točnije tri visokotonca i tri bas/srednjotonca, što znači da u Play:5 dobijete tri mala dvosistemska zvučnika, od kojih svaki gleda malo na svoju stranu. Nešto kao razroki kiklop, ali lijepa vanjština skriva tako kompleksnu osobnost. Visokotonci su različito usmjereni kako bi Play:5, iako zvučnik u jednom komadu, davao dojam prostora kao da ga ima posvuda.

Novi zvučnici vežu sa sobom i treću novost, novo šest-kanalno digitalno pojačalo, rafiniranog zvuka i dovoljne snage da Play:5 možete smatrati party-manijakom. Može svirati stvarno glasno i moćno.

Četvrta korisna i zasad unikatna osobina je postojanje funkcije Trueplay, koja uz pomoć ugrađenih specijalnih mjernih tonova i mikrofona vašeg pametnog telefona, optimizira zvuk petice ovisno o tome gdje ste ga smjestili. Procedura je zabavna i obećava precizne rezultate. I kad bi se već moglo reći da neće biti nikakve pete po redu zanimljivosti Sonosove nove petice, netko pametan je u Sonosu spasio stvar jer se sjetio da bi napokon mogao pošteno urediti strujni kabel. Strujni kabel je u pravilu dio svakog uređaja, a bez iznimke dovoljno ružan da ga svi želimo sakriti. Play:5 dolazi s posebno dizajniranim kabelom, lijepim i za oko i na dodir, koji spojen s uređajem izgleda kao da je njegov sastavni dio. Jako dobro.

Čista petica za Play:5 !*

Autor predstavljanja: Dubravko Novosel

*Sonos Play:5 možete pronaći u Sonus Art trgovini po cijeni od 4.560 kuna!