Menu Toggle navigation

Panasonic 4K kinematografska TV serija DX900 u Sonus Artu!

Panasonic 4K kinematografska TV serija DX900 u Sonus Artu!

Novu Panasonic seriju 900 karakterizira 4K Ultra HD rezolucija i High Dynamic Range (HDR), a istovremeno zadovoljava i vrlo stroge kriterije za UHD Premium kao i THX certifikat.

Panasonic 4K televizori iz serije 900 nisu pretjerano mršavi, a ni lagani, čime proizvođač jasno pokazuje da u svojim dizajnima ne stavlja naglasak na trend u kojem televizori trebaju biti tanki poput papira. Ovakav pristup dopušta ugradnju boljih zvučnika pa zvuk nadmašuje očekivanja. Estetski je nenametljiv, a dolazi uz čvrst stalak za postavljanje na komodu.

Iz Panasonica tvrde kako DX900 vodi kvalitetu LCD slike tamo gdje do sada nije bila. Riječ je o prvom TV-u koji koristi novu "Honeycomb" strukturu za oblikovanje vlastitog pozadinskog LED osvjetljenja, a većina stručnjaka tvrdi kako ga upravo ovo čini najboljim TV-om na tržištu.

Upotreba Honeycomba u seriji DX900 dopušta kontrolu osvjetljenja kroz stotine individualno konroliranih zona svjetlosti, rigorozno odijeljenih jednih od drugih čineći ih spremnima za reprodukciju impresivnih HDR slika.

58dx900_3Konekcije su razumljivo na najvišem nivou, 4 HDMI priključka, svi spremni za 4K na 60/50p sa HDCP 2.2. Tu su i 3 USB porta (jedan od njih je USB 3.0), utor za SD karticu i optički digitalni audio izlaz. Upravljanje izvedeno putem Firefox OS-a vrlo je pregledno, intuitivno, i doprinosi zadovoljstvu korištenja ovog vrhunskog uređaja. Podrška aplikacijama je odlična, npr. Netflix. Dobivate dva daljinska upravljača, jedan klasični i jedan pogonjen touchpadom za upravljanje potezima prstiju. Definiranost slike je doista ultra visoka, a detalji tako fini da je teško zamisliti da možete poželjeti više. Hollywood će morati malo povisiti standarde šminke i kostima u produkciji jer neke nesavršenosti u ovako jasnom prikazu postaju previše očite.

Panel koristi lokalno osvjetljavanje slike pa je dinamički raspon zapanjujuć, a specijalna saćasta struktura osigurava uniformnu osvjetljenost svakog lokalnog segmenta. Tako je postignuto da su tamni dijelovi doista sasvim tamni, kao i da se svjetlo iz osvijetljenih segmenata ne prelijeva u tamne. Ukupna svjetlina ovog panela je preko tisuću nitsa, pa u svijetlim kućnim uvjetima ne treba koristiti više od 70 do 80% „brightness“ podešenja, a u tamnijim 50 do 60%.

Boje su bogate, a sjenčanje između blagih tonova iste boje doista savršeno. To daje odličan dojam dubine slike, prirodnost tonova također dolazi do izražaja kod prikazivanja ljudi, ton kože je odličan.

Slogan koji se veže uz ovu seriju u potpunosti potvrđujemo jer serija DX900 u potpunosti može biti sinonim za nenadmašiv dizajn u kombinaciji s izuzetno kinematografskom slikom.

U ponudi su oba Panasonic 4K modela i TX-65DX900E  i TX-58DX900E.
*U katalogu svibanj  za sve early adoptere novih modela Panasonic televizora pripremili smo popust od 10%, a koji traje sve do kraja svibnja!

Za one koji žele vidjeti sve performanse - recenzija:

Panasonic vam nudi produženo jamstvo za sve Panasonic VIERA smart modele iz 2015. i 2016.To znači da ako kupite bilo koji VIERA smart model 2015. i 2016. u periodu od 01. 04. 2016. - 30. 06. 2016. i ostvarujete 5 godina jamstva!