Menu Toggle navigation

Pathos ClassicRemix - premium integrirano pojačalo A/B klase

Pathos ClassicRemix - premium integrirano pojačalo A/B klase

Pathos je već 20 godina sinonim za ljepotu u svijetu dobrog zvuka.  Njihovo novo integrirano pojačalo A/B klase nije iznimka - upoznajte ClassicRemix, s ugrađenim DAC-om i visokokvalitetnim pojačalom za slušalice.

Osim prekrasnog talijanskog dizajna, svi Pathos Acoustics uređaji odlikuju se iznimnom kvalitetom izrade te vrhunskim zvukom, koji često bude vrlo specifičan zbog hibridne kombinacije cijevnih pretpojačala i vrhunske digitalne tehnologije.

ClassicRemix je prvi puta predstavljen na High-End sajmu u Munchenu 2014. kao nasljednik proslavljenog ClassicOne pojačala, s misijom ciljanja šire publike - od strogih audiofila pa sve do mladih ljudi koji vole glazbu. A sa snagom od 70 W na 8 ohma i posebnim pojačalom za slušalice, sigurni smo da će upasti u oko širokom krugu ljudi.

5

ClassicRemix ispunio je tri zadana cilja: visoke performanse zvuka, vrhunska reprodukcija digitalnih datoteka i visoka kvaliteta pojačala za slušalice.

Od ostalih većih novosti bi izdvojili cijevno pretpojačalo koje je dodatno poboljšano, a čime su njegove performanse odnosno kvaliteta zvuka osjetno poboljšani. Također, kako bi dodatno proširio svoju svestranost, Pathos je ponudio uređaj u još jednoj varijanti, koja dolazi s visokokvalitetnim DAC-om (dostupan za demo u Sonus Artu!)

 

TEHNOLOGIJA I DIZAJN

Ekipa inženjera iz Pathosa u izradi ClassicRemixa zadala si je tri glavna cilja - visoke performanse zvuka, vrhunska reprodukcija digitalnih datoteka i visoka kvaliteta pojačala za slušalice.

Sa svojih 20 godina iskustva u proizvodnji hibridnih uređaja, kvaliteta zvuka je uvijek bila na zavidnoj razini. ClassicRemix sastoji se od pročišćenog balansiranog sklopovlja koje isporučuje 70 W prave snage.

Sekcija pretpojačala bazira se na paru Electro Harmonix ECC88 - 6922 cijevi. Čisti audio signal šalje se do dva PGA2310 Bur Brown chipa, koji su zaduženi za kontrolu glasnoće. Finalna sekcija sastoji se od 4 faze pojačanja, 2 po kanalu - što osigurava veću efikasnost odnosno manje rasipanje snage, manje šuma i niže operativne temperature.

Audeze Lcd3 Professional Reference Headphone Wood Case Macro 625X1000

Pathos se odlično slaže s najzahtjevnijim slušalicama poput Audeze LCD-3 plannar-magnetic modela, koje također možete poslušati u Sonus Artu

Fanovi slušalica cijenit će postojanje dediciranog pojačala za slušalice, koje će iskoristiti signale koji dolaze iz cijevnog pretpojačala, te na taj način ponuditi visokodinamičan zvuk (120 dB) niskog šuma. Pojačalo za slušalice može se pohvaliti iznimno velikom snagom (više od 2W na 32 ohma), što će omogućiti "tjeranje" i nekih od najzahtjevnijih slušalica poput referentnog plannar-magnetic Audeze LCD-3 modela.

Dodatno, verzija s DAC-om posjeduje visokokvalitetni Burr Brown PCM 1793 konverter koji je u stanju reproducirati datoteke najviše rezolucije (24 bit/192 kHz).

Pathos ClassicRemix (s ugrađenim DAC-om) raspoloživ je za demo i kupovinu u Sonus Artu po cijeni od 22 190 kn.

 

SOME OF THE MAIN AWARDS RECEIVED:

# “Innovations Design & Engineering”, CES – USA;
# “Top Design”, TOP AUDIO – Italia;
# “Best Value of The Year”, AUDIO ART – Taiwan;
# “Diapason d’Or”, DIAPASON – France;
# “Oscar del Mese”, Fedeltà del Suono – Italia;
# “Technology of the Year”, MJ Technology – Japan;
# “Dual Awards”, AV Review – Japan;
# “The Best Hifi Components”, Audio Accessory – Japan;
# “Best Audio”, The HiFi Journal – Korea;
# “State of Art Amplifier”, Audio Art – Taiwan;
# “The Audio Accessory Magazine Dual Award”, Audio Accessory – Japan