Menu Toggle navigation

PATHOS Endorphin – CD plejer

PATHOS Endorphin – CD plejer

Proizvodi talijanske tvrtke PATHOS prepoznatljivi su već na prvi pogled zbog originalnog dizajna. Međutim, osebujni izgled tek je lijepa “kutija” za poklon koji slušatelja očekuje kada neki od pathosovih uređaja uključi u svoj audio sustav. Koristeći elektronička rješenja još originalnija od izgleda, stručnjaci iz Pathosa postižu sjajne audio performanse koje svjetska audio štampa prati hvalospjevima svakom testiranom uređaju.

Endorphin je zamišljen kao vrhunski high end cd plejer namijenjen sustavima u kakvima se obično nalazi i Pathosovo revolucionarno “INPOL” pojačalo TT, što znači onima gdje je cijena komponeneti nevažan čimbenik. Ocjene svjetskih audio tiskovina dokazuju da Endorphin potpuno opravdava ambicije svojih konstruktora – pohvalama izgledu, konstrukciji i zvuku recenzenti ga svrstavaju u vrh ljestvica referentnih uređaja.

Što to Pathos čini osobitim?
Vrlo atraktivan i neuobičajen izgled zapravo je više posljedica razmišljanja da forma mora sljediti funkciju, nego ekstravagancije dizajnera. Čvrsto kućište je ujedno učinjeno i otpornim na vibracije kombiniranjem lakog metala i debelog akrila. Središnje smješteni mehanizam izveden je u “top loading” varijanti, odnosno bez korištenja uobičajenog mehanizma ladice koji bi vibracijama mogao štetno utjecati na rad i zvuk uređaja. Točno ispod mehanizma koji je također u nepoderivoj, “lakometalnoj” izvedbi, nalazi se zbog koncentracije mase i, ponovno, mehaničke stabilizacije, snažni toroidni transformator. Besprijekorna distribucija napajanja pojedinih elektroničkih sklopova izvedena je, naravno u “dual mono” ustroju, pomoću dvanaest sofisticiranih stabilizatora napona, odvojeno za analogni i digitalni dio elektronike. Digitalno/analogna pretvorba povjerena je dvama dvostrukim 24bita/192kHz delta-sigma pretvaračima tvrtke Crystal koji svakom kanalu osiguravaju diferencijalni analogni signal. Kao i u ostalim uređajima tvrtke Pathos, glavni “začin” zvuku daju cijevi. U Endorphinu se zato po jedna dvostruka trioda 6N30p, zbog svojih izuzetnih karakteristika poznata i kao “supertrioda”, nalazi u analognom dijelu zaduženom za filtriranje i pojačavanje balansiranog izlaznog signala.

Pomno usklađeni i ugođeni, navedeni elektroničko-mehanički čimbenici pri slušanju glazbe putem Endorphin plejera sinergistički djeluju tako da se ime plejera nametnulo samo od sebe. Proučite zašto:http://en.wikipedia.org/wiki/Endorphin