Menu Toggle navigation

Piega zvučnici - high-end Švicarci u Sonus Artu

Piega zvučnici - high-end Švicarci u Sonus Artu

Švicarska tvrtka Piega SA utemeljena je 1986. godine, u vrijeme kad su se konstrukcijski i dizajnerski zahtjevi u zvučničkom svijetu prilično razlikovali od današnjih,  no i tada je bilo očito da se radi o inovativnoj i tehnološki naprednoj kompaniji čiji proizvodi ostavljaju dojam promišljenosti i preciznosti.  Ukratko – pravi Švicarci...

Piega je posvećena gradnji zvučničkih jedinica vrhunske kvalitete koje se ugrađuju u jednako napredne i prilično jedinstvene kabinete. Dva su obilježja tih glavnih komponenata svake zvučnike konstrukcije koja definiraju odlične zvučne karakteristike Pieginih zvučnika – ribbonske (trakaste) zvučničke jedinice i bešavni aluminijski kabineti izrađeni iz jednog komada metala. Činjenica da se radi o stvarnim inovacijama koje predstavljaju čujni i mjerni napredak više je puta potvrđena u specijaliziranim medijima, kao i sve širem krugu audiofila koji se odlučuju za neki od Pieginih modela.

Precizan, bešavni zvučnički kabinet prešan je iz jednog komada aluminija. Optimalno prigušenje sprečava unutarnje rezonancije pa je prirodan zvuk Pieginih zvučnika jedna od logičnih posljedica korištenja takvih aluminijskih kabineta.

Kućište

Piegin specijalitet je LDR – Linear drive ribbon (trakasta membrana linearnog pomaka) visokotonska zvučnička jedinica i unikatni koaksijalni ribbon srednje/visokotonac. Konstrukcija oba sistema pretežno je utemeljena na jakom magnetskom polju te ekstremno tankoj, djelimice izgraviranoj foliji. U koaksijalnom sistemu, akustički centar cjelokupnog srednjetonskog i visokotonskog spektra dolazi iz samo jedne točke gledano po svim osima. To znači da je Piegin koaksijalni sistem jedini pravi točkasti izvor na tržištu. Vremenski usklađeno širenje zvuka u svim smjerovima je vrlo vrijedna prednost ove beskompromisne konstrukcije.

Piega je desetljećima prikupila dugi niz nagrada na svim najzahtjevnijim tržištima poput Japana, SAD-a, Kanade, Njemačke pa je razumljivo da je mali kreativni tim iz radionice s jezera Zurich itekako ponosan na svoje proizvode te ima želju da i dalje bude jedna od najosobitijih zvučničkih produkcija na svijetu.

Piega 4
Piega 3

Piega asortiman je raspoloživ za demo i kupovinu u Sonus Art poslovnici u Šarengradskoj 1. Za više informacija o modelima preuzmite službeni Piega katalog (PDF) a za demo i ostale informacije obratite nam se putem email adrese na info@sonusart.hr

Banner Katalozi Dobavljača