Prvi bežični multiroom glazbeni sustav iz Dynaudia

Prvi bežični multiroom glazbeni sustav iz Dynaudia

Iz Dynaudia najavljuju „glazbenu obitelj“ koja se sastoji od četiri inteligentna bežična zvučnika. Dynaudio Music pruža jednostavnost jednim dodirom. Automatski i neometano se prilagođava u bilo kojoj prostoriji ili položaju kao i okolnoj buci, pa je zvuk uvijek na najvišem nivou. Čak daje i personalizirane playliste koje sadrže samo glazbu koju korisnici preferiraju.  I to sve jednim pritiskom gumba.

„Inteligentni bežični multiroom glazbeni sustav koji automatski „uči“ o vašem ukusu i načinu života“

Iz Dynaudia najavljuju „glazbenu obitelj“ koja se sastoji od četiri inteligentna bežična zvučnika. Dynaudio Music pruža jednostavnost jednim dodirom. Automatski i neometano se prilagođava u bilo kojoj prostoriji ili položaju kao i okolnoj buci, pa je zvuk uvijek na najvišem nivou. Čak daje i personalizirane playliste koje sadrže samo glazbu koju korisnici preferiraju.  I to sve jednim pritiskom gumba.

Inteligentne playliste

Popratna besplatna aplikacija za iOS i Android koristi sofisticirani Dynaudiov algoritam Music Now za „učenje“ glazbenog ukusa korisnika te reprodukciju automatski generiranih playlista s jednim dodirom gumba na zvučniku.

To znači da više nema potrebe za beskrajnim scroll-anjem kroz playlistu uporno pokušavajući pronaći što želite slušati. Ovo je slično uključivanju radija – s razlikom da je korisniku zagarantirano da će dobiti samo glazbu koju želi čuti. Zvučnik se može povezati s popularnim servisima za streaming, uključujući TIDAL i Spotify.

Svaki glazbeni zvučnik ima pet zadanih postavki. One se mogu popuniti svime što je dostupno putem aplikacije: pametne Music Now playliste (s više korisničkih profila), internetske radiopostaje, albume s TIDAL-a, playliste sa Spotify-a i još mnogo toga.

Sadržaju TIDAL-a može se pristupiti izravno iz aplikacije, dok Spotify može biti dodan u postavkama iz zaslona Now Playing.

dynaudio-music-01

 

Inteligentni DSP

Ugrađena RoomAdapt tehnologija „osjeti“ gdje je zvučnik postavljen (u kutu, prema stražnjem zidu, ili negdje drugdje u prostoru) i optimizira izvedbu kako bi se uvijek pružio najbolji mogući zvuk. To ćete najbolje čuti u čistom, preciznom basu i srednjetoncu.

Osnovni glazbeni detalji također će uvijek biti čisti, zahvaljujući NoiseAdapt-u – čak i kad je u sobi bučno, a glasnoća u zvučniku smanjena. Nema potrebe za podešavanjem glasnoće kako bi se ispravno čuli svi tonovi tijekom nečijeg glasnog razgovora i također nema potrebe za ugađanjem kontrole zvuka.

Sve se temelji na iskustvu koje Dynaudio ima u DSP-u (digitalnoj obradi signala), dobivenom istraživanjem i razvojem vrhunskih zvučnika.

Inteligentne značajke

U ovom sustavu postoji 4 zvučnika. Svi su aktivni (svaki zvučnik ima pojačala visokih performansi koji su specifično podešeni kako bi se međusobno podudarali) i svi imaju malo drugačije značajke kako bi se prilagodili različitim stilovima života.

dynaudio-music-02

Svi Dynaudio zvučnici upotrebljavaju MSP (magnezijev slikatni polimer) materijal u svojim bas i srednjetonskim jedinicama (isti materijal koji se upotrebljava u cijeloj proizvodnoj obitelji tvrtke od početnih do premium modela).

Music 1 je na baterijsko i strujno napajanje. Ima jedan 4-inčni bas i 1-inčni soft-dome visokotonac. Ukupna snaga je 80 w (svaki zvučnik ima vlastito pojačalo od 40 w), a baterija traje do 8 sati.

Music 3 je na baterijsko i strujno napajanje. Ima jedan 5-inčni bas i dva 1-inčna soft-dome visokotonca. Ukupna snaga je 120 w (svaki zvučnik ima svoje pojačalo od 40 w), baterija traje do 8 sati, a jedinica dolazi s daljinskim upravljačem.

Music 5  je na strujno napajanje. Ima jedan 5-inčni bas, dva 3-inčna srednjetonska zvučnika i dva 1-inčna soft-dome visokotonca. Isporučuje ukupno 150 w (svaki zvučnik ima svoje pojačalo od 50 w), a jedinica dolazi s daljinskim upravljačem.

Music 7 je na strujno napajanje. Ima dva 5-inčna basa, dva 3-inčna srednja zvučnika i dva 1-inčna soft-dome visokotonca. Ukupna snaga je 300 w (svaki zvučnik ima svoje pojačalo od 50 w), a jedinica dolazi s daljinskim upravljačem.

dynaudio-music-04

 

Svi zvučnici iz ove serije mogu streamati preko Wi-Fi-ja, Spotify Connect-a, aptX Bluetootha i Apple AirPlay-a te mogu pristupiti DLNA uređajima na kućnim mrežama korisnika. Svi oni imaju USB ulaz za iOS uređaje i mogu prihvatiti analogne ulaze od 3.5 mm. Music 5 i Music 7 imaju digitalne optičke ulaze u mix (oba podržavaju signale do 24 bita / 96 kHZ), dok Music 7 također ima HDMI priključak s Audio Return Channel-om za pretvaranje u soundbar.

Istodobno se može spojiti do 6 zvučnika i postaviti u više prostorija, ili kontrolirati pojedinačno uz pomoć Dynaudio aplikacije.

Tradicionalna Dynaudio izrada

Svaki model je dostupan u svijetlosivoj, tamnosivoj, crvenoj i plavoj varijanti, napravljen po mjeri od priznate danske tekstilne kuće Gabriel, a izrađen od visokokvalitetnih materijala, uključujući brušeni aluminij. To je proizvod napravljen da traje. Prednje rešetke na Music 5 i Music 7 također su zamjenjive, tako da, u slučaju da promijenite ukus, možete promijeniti i izgled zvučnika. I Music 5 i Music 7 mogu se postaviti na zid pomoću namjenskog zidnog nosača.

family-music-3

Dizajn je tipično danski, tipično visoke kvalitete i tipično inovativan – kao što se i očekuje od tvrtke kao što je Dynaudio.

Svi zvučnici pri pokretanju dolaze s besplatnim 90-dnevnim testom na TIDAL-u, a bit će dostupni od sredine ožujka.