Novo integrirano pojačalo iz serije 15 -  RA-1570

Rotelova integrirana pojačala pronašla su svoje mjesto u Hi-Fi svijetu kao centralne komponente svakog superiornog a opet isplativog glazbenog sistema. Prava evolucija dogodila se kada je većina audiofila „migrirala“ na digitalne izvore glazbe. Novi integrirac RA-1570 je vjerojatno jedan od najboljih primjera sinergije klasičnog analognog dizajna u kombinaciji sa svim poznatim digitalnim sklopovima koji će oživiti sve izvore vaše digitalne glazbe kao vjerne replike originalnih snimaka. Za digitalno-analognu konverziju brine se sada već legendarni Wolfson WM8740 stereo DAC a pojačalo isporučuje 120 Watta snage po kanalu (na 8 ohma) i spada u AB klasu koja osigurava preciznu reprodukciju svih signala bez obzira na izvor ili vrstu zvučnika. Kao i kod većine Rotelovih pojačala, RA-1570 koristi napajanje bazirano na toroidalnim transformatorima, koji pomažu u prevenciji zaostalih uzoraka zračenja koji mogu utjecati na audio signale. RA-1570 može se pohvaliti fleksibilnošću koja je rijetko viđena u integriranih pojačala, a koja omogućuje spajanje zaista široke palete uređaja, uključujući i Apple iPod, iPhone i iPad uređaja (koje možete jednostavno spojiti putem prednjeg panela!), te čitanje svih poznatih audio formata. Rotelovo novo pojačalo sadrži koaksijalne (RCA) i optičke (TOSlink) ulaze za jednostavno povezivanje s uređajima koji omogućuju reprodukciju 24 bitnih audio formata (npr LPCM), te analogne XLR (balansirane) i RCA (nebalansirane) ulaze.

RA-1570 bit će raspoloživ u Sonus Artu početkom svibnja po cijeni od 11 400 kn. Ovdje možete preuzeti infosheet uređaja u PDF-u.

A ovako bi trebao izgledati CD player za 21. stoljeće...

Oni koji nisu čuli za novi Rotel RCD-1570 mogli bi pomisliti kako nema ništa novo u svijetu CD playera. Još od 1982. godine, kada je predstavljen prvi CD, Rotel je usavršavao svoju tehnologiju i radio na evoluciji sklopovlja, a bez pretjerivanja možemo reći kako su s novim RCD-1570 CD playerom postigli svoj cilj – reprodukciju vrhunskog zvuka. Novi CD player iz Rotelove slavne serije 15, fokusiran je na finu izvedbu čak i najsuptilnijih tonova, a jedna od njegovih najznačajnijih tehnologija je Wolfson WM8740 DA konverter. Wolfoson DAC dizajniran je za reprodukcijuaudio izvora visoke rezolucije, a može procesuirati digitalne signale dubine do 24 bita i frekvencijskog raspona od 8 do 196 kHz. Iako se ovi rasponi čine kao puko pretjerivanje za reprodukciju CD sadržaja koji isporučuju audio na prilično nižim rasponima, ove veličine osiguravaju maksimalnu moguću kvalitetu reprudukcije u svim uvjetima. RCD-1570 nudi balansirane XLR izlaze, koji su poznati po superiornim karakteristikama eliminacije šuma, dok visokokvalitetni RCA konektori nude jednostavan put do široke palete audio uređaja s nebalansiranim ulazima. Još jedna velika prednost novog RCD-1570 CD playera je njegova slot-loading tehnologija, koja izolira CD od svih potencijalno destruktivnih vibracija koje mogu utjecati na glazbenu reprodukciju. Osim toga, pogledajte ga iz estetske strane – jeste li ikad vidjeli toliko elegantan prednji panel?

RCD-1570 bit će raspoloživ u Sonus Artu početkom svibnja po cijeni od 6840 kn. Ovdje možete preuzeti infosheet uređaja u PDF-u.

POGLEDAJTE VIDEO: