USB DAC-ovi polako postaju standard u svijetu audio elektronike, stoga nam je zadovoljstvo predstaviti prvi takav uređaj od Rotela. No ovo svakako nije tipični DAC u ovoj cjenovnoj kategoriji - jer on dolazi u dimnezijama pravog audiofilskog uređaja.

CUSTOM MADE KOMPONENTE

Kod Rotela željene specifikacije uređaja nikad ne diktiraju koje će komponente biti korištene. Umjesto toga, provode se opsežna ispitivanja u kontroliranim uvjetima kako bi se utvrdio najbolji izbor svake komponente. Nakon toga, cijeli sklop je sinkroniziran tako da izvuče najtočniji mogući signal. Screenshot 2 RDD-1580 koristi provjerene Wolfson WM8740 stereo DAC čipove koji osiguravaju nizak šum i distorziju, zahvaljujući Rotelovoj nagrađivanoj balansiranoj konfiguraciji. Toroidalni transformator, dizajniran i proizveden također od strane Rotela, leži u podnožju reguliranog napajanja njegovog kućišta u 1U veličini. On je u kombinaciji s custom made kondenzatorima zaslužan za stabilne voltaže i radne napone ali i za veličinu ovog DAC-a.

POVEZIVOST I FLEKSIBILNOST

RDD-1580 nudi dva koaksijalna i dva optička digitalna ulaza kao i jedan single-ended (RCA) ali i jedan balansirani (XLR) izlaz. Rotel RDD 1580 2 Tu su također i dva USB ulaza (prednji i zadnji), od kojih zadnji prima signale visoke rezolucije (24 bit/192 kHz). Uz sve ovo, Rotelov novi DAC je vrlo fleksibilan pa će s prednjeg panela primiti ali i napuniti bateriju vaših Apple uređaja (iPhone, iPad, iPod). A kao šlag na torti tu je i Bluetooth adapter za bežični streaming glazbe s vaših mobilnih uređaja, koji dolazi kao dio standardne opreme. Očito je da za reprodukciju impresivne kvalitete zvuka u digitalnom svijetu digitalno analogni konverteri postaju sve složeniji, a Rotelov novi DAC nudi najbolju kombinaciju vrhunskog zvuka i potrebne fleksibilnosti. Rotel RDD-1580 će biti dostupan sredinom prosinca po cijeni od 5700 kn. PREUZMITE BROŠURU ZA ROTEL RDD-1580 U PDF-U Screenshot 1