Serija 14 na zadivljujuće načine utjelovljuje dobar zvuk, elegantni industrijski dizajn i visoku vrijednost u odnosu na uloženo po kojoj je Rotel poznat širom svijeta.

Audio uređaji visokih performansi za moderne slušatelje!

Već preko pola stoljeća Rotel proizvodi nagrađivane hi-fi uređaje koji postavljaju standard za svoju klasu, a nerijetko i to premašuju. Danas Rotel ponosno predstavlja Seriju 14, koja predstavlja bit Rotelove priznate filozofije Balanced Design Concept. Svi uređaji serije 14 vrlo su uglađenog izgleda s intuitivnim i jednostavnim rukovanjem, a izrađeni su od probranih elektroničkih komponenata kroz cijeli put signala. Ove jeseni u seriji 14 pojavit će se šest novih modela, tri integrirana pojačala - A14, A12 i A10, CD14 CD Player, – i dva tunera T14 i T11. Stereo reprodukcija doživljava renesansu, pogotovo među mlađom publikom. Nove Rotelove komponente nude sve što bilo tko danas mogao zatrebati – USB konektor za PC i iOS računala, Bluetooth i phono pretpojačalo su samo dio opcija za spajanje na ova pojačala. Ali najvažnije je da novi proizvodi zvuče i izgledaju fantastično!

Pojačalo A14

Najbolji model pojačala ove serije, ima najviše snage i napredniju opremu. Snaga je 80 Watta po kanalu RMS na 8 Ohma, istovremeno na oba kanala. Sekcija napajanja je vrlo izdašna, s Rotelovim vlastitim toroidnim transformatorom i slit-foil kondenzatorima, pa pojačalu nije problem reproducirati dinamičnu glazbu čak i na zahtjevnim zvučnicima. Pojačalo može primiti sve klasične analogne izvore zvuka kao i najnovije digitalne izvore sve do razine signala 32bit/768kHz putem ugrađenog AKM DAC-a. U pogledu kvalitete izrade, opreme i zvuka ovo je prava high-end komponenta. Bez napora će pokrenuti i velike zvučnike, i to uz smisao za finesse u dobrom zvuku koje su rijetke u bilo kojem cjenovnom razredu, a tamo gdje pripada A14 praktički i ne postoje. A12 ima svu navedeno kao i A14, no uz nešto manju snagu, 60 Watta po kanalu RMS na 8 Ohma. I ovdje je srce pojačala Rotelov transformator napravljen po vrlo strogim tolerancijama iz biranih materijala provjerenih dobavljača. Entry level A10 je klasični Rotel s 2x40 W po kanalu RMS na 8 Ohma. I dalje je kvaliteta izrade i zvuka visoka, no nema ponešto od opreme koja nekima možda nije nužna. No to nipošto ne znači da je siromašan. Od esencijalnog, Rotelov trafo je i dalje tu, a konekcije uključuju Media ulaz (3.5 mm jack) za iOS uređaje i druge media playere, CD ulaz kao i MM phono ako je slušanje ploča i dalje vaše neizostavno zadovoljstvo.

CD14 CD Player

Konstrukcija CD playera CD14 također počinje pomno promišljenim napajanjem kako bi se osigurao gladak napon bez smetnji za analogne i digitalne sklopove. Oblik zadržava iste čiste linije i intuitivno upravljanje kao i ostali modeli iz serije 14, dok je u zvuku toliko detaljan da otkriva i najfinije nijanse u svakoj snimci. Rotel je ljestvicu za pristupačne CD-playere postavio prije mnogo godina. Mnogi proizvođači su napustili ovaj medij, no ljubitelji glazbe i dalje imaju vrijedne kolekcije, CD14 im omogućuje preslušavanje tih diskova u njihovom najboljem izdanju.

T14 Streaming Play-Fi Tuner

Tuneri su se u prošlih desetak godina drastično promijenili, a dok T-14 može primati klasični zemaljski FM radio, također nudi i vrhunsko rješenje za slušanje prebogate ponude digitalnih Internet radio stanica i streaming servisa. Za Internet streaming zadužena je DTS Play-Fi®, posebno razvijena i zaštićena tehnologija za streaming, sinkronizaciju i autentifikaciju, zaslužna za multi-room, multi-zone, i multi-user prijenos audio podataka bez gubitka u kvaliteti. Interni Wolfson DAC podržava formate do 24bit/192kHz, a kako bi zvuk bio savršen i uz tradicionalni radio, Rotelovi inženjeri su posebnu pažnju posvetili prijemnoj sekciji u RT-14, koristeći niskošumna pojačala i pomno razrađenu topologiju elektroničkih sklopova kako bi se s kvalitetnim antenama postigao najbolji mogući prijem i odnos signal-šum.

T11 FM, DAB, DAB+ Tuner

The RT-11 FM tuner nudi lak i točan prijem svim klasičnim FM radio stanicama. Kao i kod svih Rotelovih uređaja, inženjeri su pažljivo konstruirali napajanje kako bi svi sklopovi imali gladak napon, te time bili sigurni da sve probrane komponente rade u optimalnim uvjetima i na kraju daju najbolji zvuk. Elektronički sklopovi imaju visoku osjetljivost na antenski signal i vrlo niski šum, veliki broj radio stranica će se čuti čisto, i bez izobličenja.