Slušalice Audio-Technica u Sonus artu!

Slušalice Audio-Technica u Sonus artu!

Osnovana 1962. godine, japanska grupa Audio-Technica svjetska je mreža kompanija predanih dizajnu, proizvodnji, marketingu i distribuciji audio opreme.

Inicijalno poznata po proizvodnji High-End gramofonskih zvučnica, Audio-Technica danas proizvodi mikrofone, slušalice, bežične sisteme, miksete i ostale elektroničke uređaje za kućnu i profesionalnu upotrebu.
Nama najzanimljiviji segment svakako su slušalice koje su upravo postale sastavni dio naše ponude. Osnovna podijela ide na; Slušalice s aktivnim prigušenjem buke, HIFI, prijenosne, monitor (pro), DJ i headset slušalice za mobilne uređaje.

A kad smo već spomenuli mobilne uređaje, tada valja naglasiti da se u ponudi nalaze i licencirane Apple slušalice. To podrazumijeva najviši standard izrade i opremljenosti uz potunu iskoristivost uz Apple iPod/iPhone/iPad mobilne uređaje.

Audio-Technica ATH-AD1000 referentne 'open air' slušalice

Audio-Technicu kao vrhunskog proizvođača slušalica prepoznali su, između ostalih, i renomirani svjetski HIFi časopisi te im dodijelili značajan broj nagrada unazad 30 godina. Jedna od posljednjih takvih nagrada stigla je s Otoka, točnije iz britanskogWhat HIFI? časopisa koji je model ATH-ES55 proglasio slušalicama godine u kategoriji slušalica do 100 £, opisujući ih kao "stilizirane slušalice, otvorenog, detaljnog i dinamičnog zvuka".

Audio-Technica ATH-ES55 (Black, White)

Od ostalih What HIFI? recenzija u kojima su Audio-Technica slušalice ocijenjene s maksimalnih 5 zvjezdica pročitajte:

ATH-WS55i - http://www.whathifi.com/review/ath-ws55i
ATH-CKS50 - http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-cks50
ATH-ES7 -  http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-es7
ATH-CKM55 - http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-ckm55
ATH-ES55 - http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-es55
ATH-W1000X - http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-w1000x
ATH-A500 - http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-a500
ATH-W1000 - http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-w1000-sovereign
ATH-AD700 - http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-ad700

Raspon cijena također zadovoljava širi krug korisnika s obzirom da se u svakom segmentu nalaze slušalice 'od-do'. Bilo da je riječ o profesionalnoj upotrebi, svakodnevnoj u pokretu ili u kućnom HIFI okruženju, Audio-Technica ima rješenje.

Audio-Technica ATH-WS55

Zanimljivost su i 'in-ear' slušalice koje su namijenjene manje zahtjevnim korisnicima, ali s istančanim stilom. Naime, riječ je o posebnoj liniji slušalica koje prati, nazovimo ga tako, trendovski dizajn i koji je usmjeren ponajprije mlađoj publici. Izbor boja i oblika zaista je velik. Ali da ne bi bilo zabune, čak i ove 'entry-level' slušalice pružaju zavidnu reprodukciju zvuka, daleko superiornijeg naspram slušalica koje standardno dolaze s mobilnim uređajima.