Slušalice u Sonus artu - Zvuk u pokretu

Slušalice u Sonus artu - Zvuk u pokretu

Slušalice su nezaobilazan dio svakog ljubitelja glazbe u pokretu, ali i svih onih koji žele slušati glazbu izolirani od vanjskih zvukova - "u miru".

Međutim, slušalice su danas postale i dio vlastitog imidža, najviše iz razloga što današnji proizvođači love korak s trendovima plasirajući na tržište slušalice najrazličitijih boja i oblika. U takvom moru proizvoda pojavili su se i novi igrači koji ne nude samo lifestyle oblik slušalica, nego i zanimljiva tehnološka rješenja.

Nagla ekspanzija i popularnost slušalica neminovno je povukla sa sobom i negativnu stranu. Naime, mnogi proizvođači uočili su priliku da kroz trendove i atraktivan izgled proguraju na tržište slušalice sumnjive kvalitete. Često su takve slušalice obilježene predimenzioniranim basom, istaknutim visokim tonovima i smanjenom dinamikom. Konačno, prilagođene su prije svega reprodukciji loših mp3 snimaka gdje se pokušava maskirati loš snimak skrečući pažnju na određeni frekventni pojas, najčešće bas. Milijuni ljudi diljem svijeta padaju na senzaciju bas područja koje osvaja na prvu, dok proizvođači takvih slušalica zadovoljno trljaju ruke.

Na svu sreću, još uvijek postoji ogroman dio korisnika koji znaju prepoznati i žele kvalitetan zvuk. Naravno, mi smo okrenuli upravo takvim korisnicima te već nekoliko godina pomno i pažljivo biramo brandove koji prema našoj procijeni zaslužuju mjesto u našem dućanu.

Pokušavamo također zadovoljiti trandove, i pratimo ih, ali ne na uštrb kvalitete zvuka. Svaka slušalica u našoj ponudi prije svega zadovoljava osnovni kriterij, a to je odnos - cijena/kvaliteta. Naravno, u ponudi se nalaze i nekoliko ekskluzivnih i skupih modela slušalica poput primjerice Audio-Technica ATH-W1000X s cijenom od 5.980,00 kuna, ali takve slušalice su ionako svijet za sebe i ne možemo ih smatrati popularnim ili trendovskim modelom.

Okosnicu naše ponude čine Bowers & Wilkins, Audio-Technica, Sennheiser, Nuforce, Aiaiai i Gear4. Svaki od navedenih brandova ima svoju specifičnu ponudu.

Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins raspolaže s tek tri modela slušalica, P5P3 i C5, ali svaki od tih modela rezultat su 50-godišnjeg rada na području izrade zvučnika i vrhunskog inženjeringa. Prati ih vanserijski dizaj i ultimativna kvaliteta izrade.

Audio-Technica

Audio-Technica ima daleko veću paletu proizvoda, od jednostvanih i vrlo prihvatljivih in-ear modela pa sve do ranije spomenutog high-end modela.

Sennheiser

Sennheiser, kao iskusan natjecatelj, već dugi niz godina zauzima vodeće pozicije pri izboru slušalica. Razloge valja potražiti u izvrsnoj kvaliteti zvuka, ali i poput Audio-technice u širokom spektru ponude.

Nuforce

Nuforce se izdvaja kao jedini brand u našoj ponudi sa samo jednim modelom, UF-30 koji također predstavlja svojevrstan standard. Mnoštvo pozitivnih recenzija i velik broj prodanih slušalica diljem svijeta, osigurale su Nuforceovim slušalicama "best-buy" status.

Gear4

Gear4 kao noviji proizvođač na tržištu također obilježava svojim modelima "zlatnu sredinu" ponude slušalica. Možda od svih ostalih, izdvajaju se "najmodernijim" izgledom okrenutim prije svega mlađoj publici.

Aiaiai

Naša posljednja akvizicija u ponudi dolazi iz Danske. Riječ je o Aiaiai slušalicama koje su u vrlom kratkom roku od pojavljivanju osvojili tržište izuzetno dobro osmišljenim (i nagrađivanim) dizajnom i odličnim zvukom. Raspon kreće od cijenom prihvatljivim in-ear modelima Pipe i Swirl pa sve do studijskih TMA-1 Studio.

Sve slušalice mogu se poslušati u našem dućanu prije kupovine i na taj smo način osigurali da se kupci osobno uvjere u kvalitetu zvuka, ali i u kvalitetu izrade.