Menu Toggle navigation

Sonus Art TV predstavlja: Bluetooth zvučnike

Sonus Art TV predstavlja: Bluetooth zvučnike

U trećoj epizodi Sonus Art TV-a pozabavili smo se temom Bluetooth zvučnika i predstavili vam dva nova Denon uređaja – Ceol Carino zvučnike za PC i Envaya prijenosni zvučnik.

Ako ste početnik u svijetu Hi-Fi-a ili jednostavno tražite zvučnike koje možete ponijeti sa sobom,  a pritom bi htjeli zadržati audiofilsku kvalitetu zvuka – Denonovi Bluetooth zvučnici su prava stvar za Vas!

Bluetooth aptX tehnologija

Spajanje putem Bluetootha može biti problematično kad nam je bitna brzina kojom zvuk dopire do zvučnika - primjerice, u situacijama kada na mobitelu gledamo film ili igramo igru. Kako u takvom scenariju ne bi došlo do kašnjenja zvuka za slikom, Envaya i Carino koriste aptX zvučni kodek kojim se postiže niska latencija pri bežičnom prijenosu te slika i zvuk ostaju u savršenoj sinkronizaciji.

Oba predstavljena uređaja nude i mogućnost uparivanja putem NFC tehnologije, koja će značajo ubrzati proces spajanja uređaja, pod uvjetom da isti podržava tu tehnologiju.

Premium zvuk u pokretu

Malo tko je vjerovao da je moguće napraviti zvučnik malih dimenzija koji dobro zvuči a da bude u potpunosti prijenosan, uz bateriju koja može izdržati cijelodnevno korištenje. Envaya posjeduje ugrađenu litij-ionsku bateriju koja omogućuje 10 sati reprodukcije glazbe, ali i punjenje uređaja putem USB kabela.

Ako želite saznati više o Envaya zvučniku pogledajte Youtube prezentaciju ili posjetite web stranicu na adresi www.envaya.eu, gdje su vrlo pregledno prikazane sve njegove mogućnosti i funkcije.

Bug Preporuka

Denon Envaya je jedan od najboljih prijenosnih zvučnika koje smo imali prilike čuti.

 

Hi-Fi zvučnici za PC

Ceol Carino je mini linija koja se izravno spaja na računalo putem USB kabela i time omogućuje prolazak digitalnog signala odnosno vaše glazbe u najboljoj mogućoj kvaliteti. Što to zapravo znači?

Digitalni prijenos audio signala putem USB veze (ili optičkog odnosno koaksijalnog kabela) je uvijek najbolja opcija jer se jedino na taj način zaobilazi loša infrastruktura računala i drugih komponenti koje nisu namjenjene reprodukciji audiofilskog zvuka.

Osim toga, to znači da će se digitalno analogna konverzija vaših audio datoteka odvijati u mini liniji, umjesto u računalu čije zvučne kartice se uglavnom ne mogu mjeriti sa superiornim DAC-ovima Hi-Fi uređaja (više o ovoj temi možete saznati u prvoj epizodi Sonus Art TV emisije u kojoj smo predstavili NuForce Icon Dac).

Carino

Carino je izložen u našoj trgovini u Šarengradskoj 1 u Zagrebu, gdje ga možete isprobati uz veliki izbor visokokvalitetnih glazbenih datoteka na našem serveru.

Za više informacija o ova dva odlična Bluetooth uređaja pogledajte našu video prezentaciju ili nas posjetite u našoj poslovnici u Zagrebu, gdje ih možete poslušati i usporediti s ostalim bežičnim zvučnicima iz naše ponude.

 Želiš primiti obavijest na email kad objavimo novu emisiju? Prijavi se ovdje!