Menu Toggle navigation

Sonus Art TV predstavlja: WiFi & Bluetooth recieveri

Sonus Art TV predstavlja: WiFi & Bluetooth recieveri

U četvrtoj epizodi Sonus Art TV-a bavili smo se temom novih AV receivera iz entry i mid level segmenta, koji su ove godine ponudili više tehnoloških poboljšanja i snage nego ikad, uz zadržavanje pristupačnih cijena.

 

Za one koji još ne znaju, digitalni receiver ili prijamnik centralni je dio svakog kućnog kina ali i stereo sistema. Ovaj svestrani uređaj služi kao pojačalo za zvučnike, prijamnik radijskih stanica i network player a ujedno povezuje sve vaše multimedijalne uređaje – televizor, računalo, CD plejer, DVD ili Blu-ray player, media player, set-top box, gramofon, igraću konzolu i ostalo. Ukratko, receiver vam omogućuje promjenu izvora zvuka i slike bez potrebe za petljanjem po kablovima!

U našoj novoj video prezentaciji možete saznati više o novim Denonovim modelima, koji po prvi puta omogućuju bežično spajanje na mrežu, kao i streaming glazbe izravno s mobitela, tableta ili računala, uz pomoć najnaprednije Bluetooth tehnologije (aptX) koja omogućuje bežičnu reprodukciju glazbe u visokoj rezoluciji (do 44.1 kHz, odnosno u CD kvaliteti).

Streaming

Svi Denonovi receiveri omogućuju bežični streaming glazbe putem kućne mreže. Novost je mogućnost Bluetooth streaminga izravno s mobitela, računala odnosno tableta.

Mrežni receiveri mogu reproducirati glazbu s internetskih radijskih postaja, ali i sa svih računala i media playera koji su povezani na istu kućnu mrežu. Obzirom na broj funkcija koje ovakvi uređaji nude, Denonovi receiveri su najbolja opcija za sve one koji tek ulaze u svijet Hi-Fi-a, ali i za sve one koji žele izgraditi moćan HTPC (Home Theatre PC), budući da svaki od njih omogućuje i spajanje na računalo putem digitalne veze (HDMI ili optičke).

Mikrofon

Uz nove Denonove receivere dolazi i stalak za Audyssey mikrofon koji će poboljšati kalibraciju zvučnika prema karakteristikama vaše sobe.

Za više informacija o ovoj i sličnim temama proučite našu seriju članaka pod nazivom Hi-Fi škola.

 Želiš primiti obavijest na email kad objavimo novu emisiju? Prijavi se ovdje!