Soundbar vs. AV receiver – što odabrati?

Soundbar vs. AV receiver – što odabrati?

Kada je riječ o kućnoj zabavi, odnosno uređajima koji ju osiguravaju, ponuda nikad nije bila toliko bogata: odlični sadržaji poput glazbe putem streaminga, filmova, TV serija i emisija, a sve to iz udobnosti vlastitog doma.

Kvaliteta zvuka i slike koju pružaju home-entertainment uređaji bolja je nego ikad prije, a jednostavnost slušanja i gledanja dodatno je poboljšana zahvaljujući premium proizvođačima kao što je primjerice Denon.

Kako su televizori s ravnim ekranom s vremenom postajali sve tanji, kvaliteta unutarnjih zvučnika drastično je pala. To znači da je postalo ključno poboljšati TV zvuk, ne samo tijekom napetih akcijskih scena u filmovima nego i važnih trenutaka zanimljivih dijaloga. Nitko ne želi da se presudni trenutak u filmu ili TV emisiji „uništi“ bezličnim, mlakim zvukom. Budući da zvuk ima tako važnu ulogu u uživanju u omiljenom sadržaju, postavlja se pitanje kako iz njega izvući maksimum?

Srećom, izbor je raznolik i jednostavan. Možete odabrati formu i funkcionalnost uz tanak, ali moćan Denon soundbar koji će zauzeti minimalno prostora u vašem dnevnom boravku, a pružiti zvuk maksimalne kvalitete. S druge strane, možete se odlučiti za vrhunsku kvalitetu zvuka uz neki od Denonovih AV receivera opremljenih brojnim značajkama. Dobra je vijest da postoje mogućnosti za sve, bez obzira na vaše zahtjeve i preferencije.

02

 

Soundbar za sve kojima je važan dizajn

Ako odaberete Denonov soundbar, dobivate multifunkcionalni audio sustav upotpunjen između ostalog pojačalom i zvučnicima – samo ga priključite i uživajte u nadograđenom i poboljšanom TV zvuku.  Također, ovo je idealan odabir za sve koji žele uštedjeti prostor u svom dnevnom boravku.

Zahvaljujući značajkama kao što su Bluetooth, AirPlay, HEOS, Multiroom, HDMI povezivost, Amazon Alexa, Google Assistant i još mnogo toga, Denon soundbar je mnogo više od običnog TV zvučnika.

Njihovi premium modeli DHT-S316 soundbar, S516 soundbar i S716 temelje se na stogodišnjoj Denonovoj tradiciji u stvaranju vrhunskog zvuka za kućno kino i audio proizvoda visoke rezolucije. DHT-S316 je soundbar i bežični subwoofer u jednom uređaju te osim Bluetootha ima HDMI i ARC povezivost, Dolby Digital, DTS i Dialog Enhancer koji omogućuje pojačanje dijaloga bez potrebe za prilagodbom ukupne glasnoće. Nešto snažniji model S516 je također soundbar i bežični subwoofer s opcijom AirPlay2 (putem Apple streaminga) i HEOS povezivost za bežični zvuk u cijeloj kući uz kompatibilne AV receivere, sisteme i zvučnike. Sadrži i Amazon Alexa, Google Assistant i Siri glasovne kontrole, podršku za hi-res zvuk i mogućnost povezivanja do dva uređaja s 4K HDMI i digitalnim optičkim i koaksijalnim ulazima.

Sve navedene značajke sadrži i model S716 – kompaktni soundbar s 9 zvučničkih jedinica koje isporučuju 3-kanalni zvuk, sve “upakirano” u elegantan, moderan dizajn zbog čega ovaj model nosi titulu vodećeg u seriji.

03

Ipak ako želite nešto drugačije…

 

Vrhunski zvuk – Denon AV receiveri

Ako ne pristajete na ništa manje od najboljeg, onda vaš sustav trebate nadograditi AV receiverom. Povežite sve vaše home-entertainment uređaje za najbolju kvalitetu zvuka u stereo, surround i 3D načinu. Sve se može u potpunosti prilagoditi vašoj prostoriji.

Za sve filmofile organiziranje filmske večeri događaj je u kojem su atributi poput snažnog surround zvuka od iznimne važnosti, a takav zvuk je moguće dobiti samo putem AV receivera i sustava zvučnika.

Svi Denon receiveri predstavljaju moćne komponente za brojne audio, video i glazbene streaming sustave. Možete odabrati željeni model ovisno o veličini prostorije, broju zvučnika za surround i/ili 3D audio te potrebnim ulaznim i izlaznim priključcima.

Denon AVR-X1600H receiver nudi 145 W snage za najviše sedam zvučnika, idealan je za prostorije srednje veličine, s povezivanjem do šest uređaja putem HDMI-ja. Streaming je moguć putem Bluetootha, AirPlay-a 2 ili HEOS aplikacije, a sadrži i podršku za Dolby Atmos i DTS: X 3D surround zvuk, kao i glasovne kontrole Amazon Alexu, Google Assistant i Siri.

Nadogradite vaš sustav s poboljšanim modelom AVR-X2600H koji sadrži sve značajke prethodnog modela (1600), ali s više snage i mogućnosti povezivanja: 150 W po kanalu i čak 8 HDMI ulaza. Dodatak još jednog HDMI izlaza idealan je za zajednički rad TV-a i projektora ili dva ekrana u istoj prostoriji ili za slanje audio i video zapisa u drugu prostoriju.

04

Za vrhunske audio/video performanse idealan je Denon AVR-X3600H receiver koji također uz sve gore navedene značajke, pruža čak 180 W snage kroz do čak 9 zvučnika. Sadrži i podršku za najnoviju IMAX Enhanced specifikaciju kao i čak tri HDMI izlaza. Vrhunska tehnologija kalibracije prostorije Auddyssey MultEQ  XT32 osigurava da su performanse AV receivera savršeno optimizirane za vašu prostoriju.

Bez obzira želite li kompaktnu udobnost ili sve prednosti surround zvuka bez ograničenja, u Denon ponudi su soundbar zvučnici i AV receiveri koji će odgovarati svim zahtjevima. Nagrade i brojne pozitivne recenzije koje navedeni uređaji redovito dobivaju (poput What Hi-Fi? Awards) daju garanciju da ćete dobiti sliku i zvuk koji su vodeći u klasi, a naš mali vodič može poslužiti kao polazišna točka pri odabiru najboljeg izbora za vaše potrebe.

05