Prvi modeli Bowersovih naglavnih i in-ear slušalica dobivaju svoj prvi redizajn i dolaze s poboljšanim zvučnim jedinicama, koje će dramatično poboljšati njihove performanse.

U nove P5 S2 slušalice ugrađeno je gotovo 5 desetljeća iskustva u potrazi za pravim zvukom. Dizajnirane za zvuk u pokretu, sve B&W slušalice su lagane, udobne i luksuzne, a odlično rade sa svim uređajima niske snage (mobilni uređaji, mp3 playeri itd). Budući je krajnji cilj svih njihovih proizvoda približiti slušatelja što više zvuku kakvog je zamislio snimatelj, Bowers & Wilkins je prošle godine za svoj top model (P7) izradio i nove zvučne drivere. P5 DriveriNovi P5 model približava se upravo toj priči - nove zvučne jedinice sada se ponašaju više kao tradicionalni hifi zvučnici nego kao slušalice, čime je dramatično poboljšana kvaliteta zvuka. Prepoznajući činjenicu da mnoge slušalice znaju biti vrlo zamorne kada se koriste duže vrijeme, konstruktori iz Bowersovog razvojnog centra neumorno su radili kako bi proizveli slušalice prirodnog zvuka koje slušatelja neće zamarati. Izuzetna kvaliteta zvuka postignuta je korištenjem specijalno razvijenih ultra linearnih neodimijskih magneta s optimiziranim membranama. Kao i uvijek kod Bowers & Wilkins proizvoda, bezbrojni sati utrošeni na preslušavanje i ugađanje proizvoda, značajno su doprinjeli upečatljivo prirodnom zvuku novih P5 slušalica. Driveri su konstruirani tako da izoliraju slušatelja od buke iz okoline bez posezanja za dodatnim elektronskim uređajima za poništavanje buke. To je postignuto zatvorenim ustrojem slušalica - metalna konstrukcije kućišta i fino prijanjajući mekani kožni jastučići.   Ovakav ustroj i dizajn slušalica vrlo učinkovito smanjuje buku okoline, dok slušatelj ne gubi kontakt s prostorom oko sebe. I povezna traka presvučena je kožom kako bi nošenje bilo što udobnije, a za jastučiće je odabrana najfinija i najmekša ovčja koža iz Novog Zelanda. Prepoznajući važnost kompatibilnosti s iPod i iPhone uređajima P5 dolaze s “Made For iPod” kabelom koji omogućava kontrolu svih smartphone uređaja. A tu je također i standardno kvalitetni audio kabel s pozlaćenim konektorima. Nove B&W P5 slušalice će biti raspoložive krajem rujna po cijeni od 2280 kn. Za više informacija preuzmite prezentaciju novih B&W P5 slušalica (PDF). Nova boja in-ear modela Originalne C5 su prve in-ear slušalice koje su konstruirali u Bowers & Wilkinsu, a novi model C5 S2 dolazi s poboljšanim zvučnim jedinicama i u novoj elegantnoj crnoj boji. Uz inovativan dizajn i naprednu tehnologiju, C5 se odlikuju iznimno čistim zvukom zahvaljujući ugrađenoj eliminaciji šuma.
Optimizirani Driveri
C5 S2 ima nove, optimizirane dinamičke driivere koji isporučuju prirodniji i detaljniji zvuk od njegovog prethodnika. Također su poboljšani kablovi te sada jamče još veću izdržljivost.
Jedan od ključnih ugrađenih elemenata je Micro Porous Filter koji se ponaša kao difuzor i zahvaljujući kojem C5 isporučuju kristalno čist i prirodan zvuk. U kombinaciji s izolacijskim svojstvima slušalica oslobađa slušatelja bilo kakvog šuma, pojačavajući fokus na glazbu. Posebna pažnja usmjerena je na udobnost, tako da su C5 specijalno oblikovane za dugotrajno nošenje. Secure Loop dizajn zahvalan je za jednostavno stavljanje slušalica u uši gdje se love za dijelove uha zauzimajući idealnu poziciju. Nove B&W C5 slušalice će biti raspoložive krajem rujna po cijeni od 1360 kn. Za više informacija preuzmite prezentaciju B&W C5 S2 slušalica (PDF).