The Absolute Sound - Bowers and Wilkins

The Absolute Sound - Bowers and Wilkins

Audiofili jako dobro znaju kakvu težinu recenziranim HIFI komponentama daje američki The Absolute Sound časopis.

Ovaj dvomjesečnik već godinama pomno odabire i obrađuje proizvode za koje smatra da zaslužuju posebnu pažnju. U najnovijem broju za veljaču (210), čak dva takva proizvoda iz naše ponude našla su mjesto na stranicama časopisa. Riječ je o Bowers & Wilkins 805 Diamond zvučnicima i o Classé CA-M600 monoblok pojačalima.

Kirk Midskog u zaključku vrlo pozitivnog teksta opisuje 805 Diamond kao zvučnik koji zvukom daleko nadmašuje svoju cijenu i koji pretvara zapise u duboko involvirajuće glazbeno iskustvo.

S druge pak strane, Jacob Heilbrunn koji je u ranijim brojevima testirao Classéove referentne Omega monoblokove ostao je zaprepašten zvukovnim dometima CA-M600 monoblokova, zaključivši tekst kako bi bilo zanimljivo čuti pojačala ovog cjenovnog razreda koja bi ponudila bar donekle približne performanse CA-M600 monoblokova.

A kad smo već kod The Absolute Sound časopisa, spomenimo i grandiozan test Bowers & Wilkins 802 Diamond zvučnika, objavljenog u broju 208, pod nazivom "A Music Lover's Best Friend". Već sami naziv teksta te činjenica da je ovaj zvučnik osvanuo na naslovnici spomenutog časopisa, daju naslutiti o kakvom je u zvučniku riječ.