Menu Toggle navigation

V-MODA: slušalice koje su pokorile glazbeni svijet dostupne u Hrvatskoj!

V-MODA: slušalice koje su pokorile glazbeni svijet dostupne u Hrvatskoj!

V-Moda novi je proizvođač u našoj ponudi. Riječ je o brendu koji je proizvodnjom "fashion forward" slušalica započeo revoluciju audio industrije. V-Moda je renomirani proizvođač trendovski naprednih nagrađivanih slušalica i dizajnerske akustike provjerene od audofila, tehničara zvuka i brojnih poznatih DJ-a. Proizvodna linija uključuje kultne modele Crossfade M-100, Crossfade LP, XS, Zn, Wireless...

Ideja o proizvodnji V-Moda slušalica nastala je kao rezultat istraživanja osnivača V-Moda kuće, Val Koltona, a koja i dalje ruše estetske i tehnološke barijere. Val je diplomirao pri McCombs School of Business, na University of Texas, gdje je studirao Upravljanje informacijskim sustavima i financije. Nakon diplome, postao je konzultant za brojne tvrtke koje ulaze na "Forbes 500" popis te za najpoznatije modne brendove. Nakon Ibize, postao je inovator velikog entuzijazma koji prijavljuje vlastite patente, a sve uz produkciju vlastitih remixa omiljene glazbe i daljnji razvoj branda V-MODA.

Rođen u Chicagu, gradu house glazbe, Val Kolton, izvršni predsjednik tvrtke V-MODA je u vrlo ranoj dobi razvio zanimanje za tehnologiju. Programirao je već u osnovnoj školi i učio sviranje nekoliko instrumenata, od bubnjeva do gitare. Istraživao je novu glazbu i nove tehnologije, gledajući na njih ne samo potencijalne buduće profesije, već i kao dio kulture te određeni životni stil.

V-Moda XS V-Moda Crossfade LP2Crossfade M-100Crossfade wireless
V-MODA je izravni rezultat ideje koju je Val dobio nakon ljeta provedenog na Ibizi, gdje je uživao u klubovima s najboljim DJ-ima. Želio je nekako uhvatiti suvremenost te kulture, spajanjem ljubavi za dobrim zvukom sa životnim stilom punim putovanja koja pak pokreće potraga za glazbom, modom i umjetnošću. Vrativši se u Los Angeles, Val se jednog dana našao na Rodeo Driveu, promatrajući jednu ženu kako izlazi iz svog Rolls Roycea, u ubojitoj, totalnoj haute cotoure odjevnoj kombinaciji . Jedina sitnica koja je kvarila tu savršenu sliku bile su jeftine plastične slušalice. Bilo je to 2002. godine. Kolton je tada shvatio kako će objediniti svoje opsesije – radit će slušalice koje će biti vrhunski stilizirane ali i izvrsnog zvuka, dostojnog i zahtjevnih audiofila. Karika koja nedostaje izrađivat će se od metala umjesto od plastike, marka će jasno dati do znanja da joj je jako važan životni stil koji se vrti oko mode i glazbe.

"Na dan prvog lansiranja Apple iPhone uređaja, V-Moda bila je jedini "third party" proizvođač kompatibilnih proizvoda u licenciranim Apple trgovinama.  Za potrebe hit serije "True Blood", V-Moda sklopila je eksluzivni ugovor s kućom HBO i posebno dizajnirala liniju slušalica po uzoru na hit TV seriju. V-Moda slušalice odabrali su Giorgio Moroder, Sander Kleinenberg, Avicii, Roger Sanchez, Paul Oakenfold, Nadia Ali, Cosmic Gate, The Crystal Method ..."

Val Kolton i dizajner Joseph Bucknall nekoliko su godina radili po cijele dane u iznajmljenoj sobi u Hollywoodu i tonuli u ozbiljne dugove. Prve V-MODA proizvode kreirali su i time lansirali marku na Magic/PROJECT fashion showu kolekcijom T-shirtova inspiriranih plesnom glazbom, šešira, kompilacijskih CD-ova i prvom svjetskom kolekcijom metalnih slušalica u raznim bojama i profesionalne kvalitete koje su zvali „hearwear“. Te slušalice su također po prvi puta dolazile i s kabelima u raznim bojama. Taj show napokon je donio i nešto toliko očekivanog prihoda. Val je potom obilazio Melrose Avenue, od vrata do vrata, nudeći svoju ideju modnim buticima.


V-Moda 3D printed Metal Headphones

Usprkos njegovom uvjerenju kako su slušalice moda, svaki vlasnik mu je rekao „slušalice su elektronika, koga briga ako su metalne i u raznim bojama, trebate ih prodavati u dućanima s elektronikom“. A u dućanu s elektronikom rekli su im „slušalice nisu značajna kategorija, zato ih držimo iza radio-budilica“. OK, jasno je da je Val bio ispred svog vremena. Povijest je to i potvrdila.

UPDATE: Dizajn štitova slušalica!
Želite da štit (shield) vaše nove slušalice bude poseban? Odaberite najljepši V-MODA SHIELD KIT (ipak dolaze u više boja), dostavite nam svoju vizualnu kreaciju (npr. logotip, neka osobna ilustracija), a mi ćemo je poslati proizvođaču i dostaviti vam vašu individualnu slušalicu!