Menu Toggle navigation

Vogel's - Nosači i stalci koji čine vaš život lakšim

Vogel's - Nosači i stalci koji čine vaš život lakšim

Vogel's je tvrtka osnovana daleke 1973. godine a bavi se proizvodnjom nosača i stalaka za:

- LCD, Plasma i LED televizore

- tablete i igrače konzole

- zvučnike i audio opremu

- video opremu

- projektore

Glavni moto tvrtke je „kreiranje pametnih ideja koje dodaju novu dimenziju vašem načinu života“.

I zaista, uvijek iznova, Vogel's nosači i stalci dodaju novu dimenziju komfora, jednostavnosti i sigurnosti za vašu tehniku. Njihova najnovija revolucija započela je s proizvodnjom THIN serije proizvoda za ultratanke ekrane.

Nova THIN serija zidnih nosača dizajnirana je s namjerom da ultra tanki ekrani djeluju kompaktno u najvećoj mogućoj mjeri. Cjelokupna THIN serija temelji se na vrhunskom dizajnu minimalističkog pristupa a zidni nosač THIN 345 (sa slike) je osvojio i brojne nagrade (Red Dot award Product Design 2011, iF Product Design Award 2012). Osim toga, THIN serija uključuje i jedan model s daljinskim upravljanjem - THIN355 RC.

Svojim oblikom svaki nosač postaje gotovo nevidljiv dodatak ultra tankim ekranima. Uz to, svi nosači odlikuju se i izuzetnom kvalitetom izrade i završnom obradom. Ipak, korisnicima je najzanimljivija činjenica da svojom iznimnom fleksibilnošću omogućuju gledanje televizora iz bilo koje pozicije u sobi, pa se tako pojedini modeli mogu zaokrenuti za čak 90 stupnjeva - u obje strane.

Vogels

Osim THIN serije, najpopularnija je Vogel`s serija 8000 nosača koja je namijenjena televizorima tankih zaslona a pruža rješenje za svaki televizor, zid i prostor. Prema načinu “vješanja” televizora serija je podijeljena u tri linije proizvoda; “Motion”, “Motion+” i “SuperFlat”.

Nosači linije “Motion” televizor smještaju na uobičajenih desetak centimetara od zida, ali dozvoljavaju horizontalnu rotaciju od +/- 45 stupnjeva. Smart Movement Mechanism (SMM®) je sustav koji pomaže da se i teški uređaji pomiču laganim pokretom, što će znat cijeniti svi oni koji televizor moraju pomicati svakodnevno.

Nosači linije “Motion+” omogućavaju slobodu rotacije od +/-75 stupnjeva, s opcijom 90 stupnjeva (okomito na zid), a osim SMM® sustava ugrađen je i SPS® sustav zaštite od udarca televizora u zid što je zbog velikog hoda nosača itekako značajna pomoć.  “Motion” i “Motion+” nosače moguće je kombirati s Vogel “Tilt” modulom koji dopušta zakretanje televizora do +/-15 stupnjeva vertikalno, pa možemo slobodno ustvrditi da je uz ove nosače uvijek moguće televizor namjestiti u idealan položaj za gledanje.

Onima s manjim zahtjevima glede mobilnosti televizora, a većim glede estetike prostora namijenjena je linija “SuperFlat” nosača. “SuperFlat” nosači omogućavaju montažu televizora na udaljenosti od samo 2 centimetra od zida čime je osigurana maksimalna ušteda na prostoru, uz još uvijek dovoljno prostora za kabele i hlađenje uređaja. Osim zidnih nosača “SuperFlat” serija nudi i podni stalak koji u tankom i elegantnom nosećem stupu skriva prostor za kabele i ujedno služi kao nosač jednog ili više držača za A/V komponente ili npr. igraču konzolu.

Svi nosači serije 8000 dostupni su u četiri “veličine” zbog kompatibilnosti sa bilo kojim televizorom, i moguće ih je kombinirati s dodatnim Vogel elementima poput spomenutog “Tilt” modula i stupnih modula čije ultra-tanko kućište služi kao maska za kabele i nosač konzolnih držača za A/V komponente.

I za kraj, možemo sa zadovoljstvom naglasiti da sva ova elegantna, funkcionalna i modularna Vogel's rješenja dolaze u paketu s doživotnom garancijom.