Menu Toggle navigation

WHAT HIFI - Rotel RA-10 je najbolje pojačalo u klasi!

WHAT HIFI - Rotel RA-10 je najbolje pojačalo u klasi!

WHAT HI-FI magazin testirao je 5 najboljih pojačala današnjice u kategoriji do 4000 kn. Pobjeda je pripala popularnom Rotel RA-10 pojačalu koje možete kupiti u Sonus Artu.

U srcu svakog hi-fi sistema nalazi se pojačalo. Bez obzira jeste li hi-fi početnik koji planira izgradnju svog prvog sistema ili ste okorjeli entuzijast koji radi nadogradnju, nabava zadovoljavajućeg pojačala je kritični faktor koji će izvući najbolje od vaše glazbene kolekcije.

Ugledni hi fi magazin je testirao 5 pojačala koja su kadra upogoniti svaki CD player, gramofon ili streamer, a među kojima se na testu našao i prošlogodišnji slavljenik  -Marantz PM6004. Ipak kao pobjednik je ove godine izašao Rotel.

Rotel je jednostavno nevjerojatno dobro stereo pojačalo

„Rotel Ra-10 dobiva zlatnu medalju u klasi budget pojačala. Zapravo, sa svojom cijenom uopće ne bi smjelo zvučati ovako dobro.“

Rotel -ra 10-winner

Najveći razlog ovakvog oduševljenja njegovih recenzenata leži u njegovoj cijeni – koja jednostavno nije logična! Naime, Rotel RA 10 se svojom kvalitetom opako približio sustavima koji su gotovo dvostruko skuplji.

U usporedbi sa svojim odličnim prethodnikom, Rotel je nešto suptilnijeg zvuka te je odnio pobjedu za dlaku. Posebno se ističe svojom pomičnom magnetskom phono jedinicom koja je najbolja u klasi, a što ga čini odličnim izborom za pokretanje gramofona.

Zamjerke? Pa i nema ih baš...

Jedina zamjerka koju su mu uspjeli naći je što dolazi bez daljinskog upravljača. Ali uz njegove brojne prednosti zaista nije u redu tražiti dlaku u jajetu, zar ne? :)

Rotel _RA-10_front

ROTEL NEWSFLASH: Osim pojačala, lovorike su pokupili i integralno pojačalo Rotel RA-12 te CD player Rotel RCD-12, koji su okrunjeni prestižnom Diapason D'Or nagradom. Diapason  je inače ugledni francuski Hi Fi magazin, čije su nagrade u rangu s onima iz WHAT HIFI AWARDS-a.