Znate li što je multiroom? Upoznajte čari Airplay tehnologije

Znate li što je multiroom? Upoznajte čari Airplay tehnologije

POGLEDAJTE I OSTALE ČLANKE IZ SERIJE "HIFI ŠKOLA"

Pojam multirooma podrazumijeva višesobnu povezanost svih multimedijalnih uređaja u domu. Iako pod tim pojmom ljubitelji dobrog zvuka i slike uglavnom misle na sustav kućnog kina u dnevnom boravku uz mogućnost slušanja iste glazbe u još jednoj sobi, moguće je „ozvučiti“ i više prostorija.

Dvozonski oblik multirooma nam omogućuju mnogi kvalitetniji AV receiveri, ali za svaku dodatnu zonu trebat ćete dodati izlazno pojačalo koje bi pogonilo istu. Iako postoje neki top modeli AV receivera koji mogu pogoniti 3 zone (kao što je Denon AVR-4520), puno je povoljnija varijanta spajanje modernih mrežnih mini linija ili dock zvučnika putem kućne mreže te stremanje glazbe uz pomoć Airplay ili DLNA tehnologije.

 

Jedan od najboljih sustava za kvalitetni multiroom je višestruko nagrađivani Denon Ceol Piccolo – kompaktni glazbeni sustav projektiran za potpuno novo, digitalno doba. Piccolo je mrežna (Wi-Fi) mini linija koja ima podršku za internet radio, Airplay i DLNA streaming a karakterizira ju snažno integrirano pojačalo i vrlo kvalitetni D/A konverter (24 bit/192 kHz). T3 Gadget magazin proglasio ga je pobjednikom na testu “mini audio sustava“, a optimalna kontrola i odličan zvuk čine ga definitivno najboljim izborom u klasi. Mini linija dolazi u kompletu sa zvučnicima a trenutno je dobavljiva po akcijskoj cijeni od 2990 kn.

 

Ovaj mali, ali moćan Airplay sustav u potpunosti je spreman za multiroom, a postavljanje i upravljanje ne može biti jednostavnije. Zahvaljujući besplatnoj Denon Remote Aplikaciji omogućena je kontrola svih zona putem iPad, iPod ili iPhone mobilnih uređaja, ali i s PC-a ili MAC-a putem iTunesa. Također, na raspolaganju je i DLNA tehnologija koja omogućava bežični prijenos audio zapisa s Android uređaja.

Moguće je sastaviti bezbroj multiroom kombinacija, od „običnog“ povezivanja glazbenih dockova do sastavljanja potpuno automatiziranih sustava s touchscreen panelima koji kontroliraju sve vaše audio ali i rasvjetne elemente u kući. Neovisno o sustavu za koji ste se odlučili, dobro je uvijek birati istovjetne uređaje za postavljanje multirooma – kako bi ih mogli kontrolirati iz druge zone putem iste aplikacije. No bez obzira slažete li sustav za dvije sobe ili cijelu kuću, predlažemo da se obratite ekipi iz Sonus Arta koji će Vam rado pomoći u izboru i montaži svih audio/video rješenja.

Što je multi room?

Višesobna povezanost svih multimedijalnih uređaja.

Zašto trebam multi room?

Zato jer vam štedi vrijeme i novac. Iskoristite jedan uređaj na više lokacija uz dodatan komfor upravljanja svime.

Što mi sve treba za multi room?

Za audio/video – 1x Prijemnik, 1x Pojačalo, 1x Media player, željeni broj zvučnika i televizora

Za audio – 1x Ceol Piccolo kompleta za svaku sobu

Kako postaviti multi room?

Najbitnije je da multi room bude profesionalno postavljen, bez suvišnih kablova i aljkavih instalacija ugradbenih zvučnika.

Što mi možemo učiniti za vas?

Pružamo kompletnu uslugu projektiranja i opremanja vaših ureda ili korporativnih dvorana za sastanke, svih vrsta prezentacijskih i edukacijskih prostora, kongresnih i konferencijskih dvorana, nadzornih i kontrolnih soba te sustava za kućno kino.

Naša usluga uključuje:

- provlačenje kabela, njihovo terminiranje i spajanje
- montažu nosača, ugradbenih zvučnika i ostale opreme
- spajanje opreme i puštanje u rad
- kalibraciju uređaja i provjeru ispravnosti
- edukacija korisnika
- tehnička podrška za čitavog vremena trajanja jamstva

Kontaktirajte nas bez obaveze na tel. 01 4813 025 ili putem emaila.

Na vama je da izrazite svoje želje, a mi ćemo realizirati sve što ste zamislili!